KORAK po korak, godinu po godinu, Odbojkaški klub Beograd prešao je put od Regionalne lige do najjačeg klupskog takmičenja u Srbiji. U februaru 2020. proslavio je 10. rođendan i to sa zvanjem superligaša. Za deceniju postojanja postali su poznati po odličnom radu sa mlađim kategorijama, za koje je prethodnih nekoliko godina kao po pravilu rezervisano pobedničko postolje.


- Veoma uspešne mlađe selekcije i izuzetna posvećenost trenera su segmenti koji izdvajaju klub od ostalih - kaže srednji bloker Isidora Berbatović, jedina seniorska igračica koja je u dresu Beograda prešla sve nivoe igrice. - Devojčice pionirskog, kadetskog i juniorskog uzrasta su deo prvog tima. One nas svakodnevno motivišu i ne dopuštaju da se opustimo. Posvećene su, vredne, pokazuju ogromnu želju i podstiču nas starije da budemo bolje.


Sezona 2019/20. bila je za Beograd debitantska u društvu Crvene zvezde, Vizure, Železničara... Pred prekid takmičenja zbog virusa korona bili su na devetoj poziciji, a otkazivanje nastavka omogućilo im je da izbegnu baraž i sačuvaju status u eliti.


- Presrećni smo što smo dobili šansu da se ponovo oprobamo u najboljem društvu. Prva sezona je bila veliki zalogaj za naš veoma mlad tim. Pokušaćemo naredne sezone da se pokažemo u još boljem svetlu.


Klub je 2010. počeo da gradi temelje u školama odbojke, da bi 2013. dolaskom na seniorsku klupu Dragoljuba Janića prešao na profesionalan nivo. Kasnije su istim stopama nastavili Aleksandar Milović i Dejan Krpović, koji trenutno sa uspehom vode sve selekcije.


- Dugačko putovanje je bilo izuzetno uzbudljivo, ali nimalo jednostavno. Ponosna sam na sve što smo postigli - zaključila je Berbatovićeva.