VELIMIR Stjepanović se trudi da ostane pozitivan i da iz ove teške situacije, u kojoj je cela planeta, izvuče maksimum. Nekadašnji dvostruki prvak Evrope u plivanju i te kako je svestan koliko je važno biti što duže kod kuće, ali pokušava da ostane što više pozitivan. Na početku vanrednog stanja snimio je za navijače i nekoliko video-klipova, čak je i plivao na suvom.

- Trudim se da mi dani prolaze kao kada sam morao da idem na bazen. Ustajem u isto vreme, vežbam dva puta dnevno. Normalno je da rad u vodi ne može ništa da zameni, da mi plivači moramo dnevno da isplivamo nekoliko kilometara. Ali, tako je kako je. Zato ne razmišljam o tome šta gubim, već samo šta mogu da izvučem iz ove situacije. Nikako ne smem da budem negativan. Pokušavam da sačuvam snagu, kilažu, da ojačam ramena, da u jednom trenutku kada budem skočio u bazen budem koliko-toliko spreman. Jednostavno, želim, ako je to moguće, što se forme tiče da budem makar na nuli - priča Velimir Stjepanović.

PROČITAJTE JOŠ: Jovančević "zagrejao" stolicu: Knjiga ispred zaletišta

Naš najbolji plivač je krajem januara uspeo da ispliva A olimpijsku normu na 200 metara. Smatra i da je i prava odluka to što su Igre u Tokiju pomerene za godinu dana.

- Problematično bi bilo da nisu odložene. Iskreno, u ovoj situaciji, malo ko i od sportista razmišlja o Tokiju. Pitanje je koliko će da traje pandemija, kada ćemo moći da se takmičimo. Zato je dobro to što su Igre pomerene, što ćemo moći da se pripremimo, a i što će neki drugi plivači dobiti priliku da ispune A normu - naglašava Stjepanović.

Velimir, kao i ostali sportisti, sada mora da se privikava na višak slobodnog vremena.

- Osim što radim sa tegovima i gumama, naručio sam da mi donesu mašinu za veslanje, jer želim da ostanem u formi, A kada ne treniram, kuvam, čak sam počeo da se uživljavam u ulogu kuvara. Spremim i stan, pogledam i TV. Ma, trudim se da se u svakom trenutku nečim bavim - kaže Stjepanović.

PROČITAJTE JOŠ: Kesler: Strpljenje ubija virus koronu

Kao i svi naši šampioni, popularni Velja savetuje sugrađane da ostanu u svojim stanovima:

- Neophodno je da svi gledaju samo pozitivno, da se ne opterećuju onim što gube, već da pokušaju da izvuku neku korist. Važno je da se spreči širenje virusa korona, zbog čega je bitno da svi ostanemo kod kuće i da se ponašamo onako kako nas savetuju stručnjaci - podvlači Stjepanović.

FAMILIJA U DUBAIJU
TROFEJNI plivač, koji više od dve godine živi u Beogradu, planirao je da za Vaskrs ugosti roditelje i brata, koji su u Dubaiju (UAE).
- Bili su u karantinu, tamo je 24-časovni policijski čas. Ne možemo da se vidimo preko "skajpa" ili "votsapa", jedino se svakodnevno čujemo. Planirali su da dođu za Vaskrs. Uželeo sam ih se, ali ovo je viša sila - kaže Stjepanović.