Kovač za „Novosti“: Nisam se osećao dobro, pa sam u Poljskoj uradio test na virus korona

S. Krstović

31. 03. 2020. u 21:12

Ковач за „Новости“: Нисам се осећао добро, па сам у Пољској урадио тест на вирус корона

Slobodan Kovač Foto: N. Paraušić

U ambasadi su mi rekli da nas ima dvadesetak, da neki i odustaju od toga da se vrate, čim čuju da moraju u karantin. Ali, moj dom je u Kragujevcu, gde je i moja porodica. Nemam dilemu, želim što pre da se vratim kući - kaže Kovač

SELEKTOR odbojkaša Slobodan Kovač je u Poljskoj, gde vodi Jastržebski Vegel, za svaki slučaj uradio test na virus korona i odahnuo je kada mu je rečeno da je negativan. Sada kormilar "orlova" čeka da u Varšavu stigne specijalni avion iz Beograda, kako bi se što pre vratio u Srbiju, Kragujevac.

- Za vreme pauze, dok prvenstvo definitivno nije otkazano, trenirali smo pojačano, tako da smo se nekoliko igrača i ja par dana osećali loše. Odmah smo za svaki slučaj uradili test na virus korona. Bila je frka, reč je o nepoznatom virusu, koji se neverovatno brzo širi. Hvala bogu, test je negativan, zdrav sam - priča u telefonskon razgovoru za "Novosti" Kovač.

PROČITAJTE JOŠ: Srpski šampioni se udružili da pomognu svom narodu u borbi protiv virusa korona: Sportisti donirali oko 3.500 testova!

Pošto su pre nekoliko dana Poljaci odlučili da prekinu prvenstvo i da ne proglase prvaka države, Kovač pokušava da se vrati u zemlju. Zato se obratio Ambasadi Srbije u Varšavi, jer je i u Poljskoj obustavljen avionski saobraćaj.

- Poslao sam sve što je potrebno. Rečeno mi je da čekam, ali i da budem spreman da dođem u Varšavu čim me pozovu. U ambasadi su mi rekli da nas ima dvadesetak, da neki i odustaju od toga da se vrate, čim čuju da moraju u karantin. Ali, moj dom je u Kragujevcu, gde je i moja porodica. Nemam dilemu, želim što pre da se vratim kući - naglašava Kovač.

Problem je i to što je Jastržebski udaljen od poljske prestonice četiri i po sata vožnje.

- I ovde je sve stalo, postoje mnogobrojna ograničenja, ali mi je fizioterapeut obećao da će sa mnom putovati do poljske prestonice, kako bi vratio kola u klub. Hvala mu - ističe Kovač.

Legendarni odbojkaš ističe da je i u Poljskoj skoro sve stalo:

- Ovde non-stop ide policijski automobil sa porukom: "Ostanite kod kuće". Malo je ljudi na ulicama, tek sam juče prvi put video ljude da ulaze u supermarket sa maskama na licu. Zaista nije prijatno, ali je, nažalost, tako u celom svetu.

PROČITAJTE JOŠ: Levajac: Odlaganje OI mi odgovara da još više napredujem, nadam se da će se ovo što pre završiti

Dok čeka da ga pozovu iz ambasade, Kovač u slobodno vreme čita knjige, čuje se sa porodicom, prijateljima. I u stalnom je kontaktu sa reprezentativcima:

- Čujemo se svakodnevno. Naročito sa igračima iz Italije, koji su u žarištu pandemije. Napravili smo im plan za treninge u kućnim uslovima, sve im je poslao profesor Radaković - naglašava Kovač.

PLATE SE SMANjUJU
PREDSEDNICI poljskih klubova su se na zajedničkoj video-konferenciji dogovorili da se igračima i trenerima plate umanje za 20 odsto.
- Ovde je odbojka veoma popularna, veliki novac je izgubljen zbog neigranja plej-ofa. Većina igrača je prihvatila predlog poslodavaca i vratila se kući. Moji još nisu pristali... Uzeće nam dve plate, ali je najvažnije da smo mi živi i zdravi. O ostalom, otom potom - podvlači Kovač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije