Evropske univerzitetske igre koje bi trebalo da se održe u Beogradu od 12.do 25.jula ove godine takođe su na neki način "talac" svetske pandemije virusa korona. Od pre nekoliko dana su redovne aktivnosti na pripremi ovog događaja potpuno preusmerene na pomoć najugroženijim stanovnicima srpske prestonice.

- U vanrednim okolnostima zbog pandemije virusa korona, a u želji da pružimo pomoć najugroženijim članovima našeg društva, preduzeće EUB2020 pozvalo je preko Sektora volontera, punoletne volontere da se priključe zajedničkoj akciji koju realizujemo sa Crvenim krstom Beograda u pružanju pomoći starijim stanovnicima Beograda i Srbije - kaže za "Novosti" Predrag Vujović rukovodilac PR službe.

Beograd je, dakle trebalo da bude domaćin velikog dogadaja sa preko 6.000 sportista sa preko 400 evropskih univerziteta, a u organizaciji je već planirano 2.000 domaćih i 300 inostranih volontera.

- Na naš poziv, već nakon dva dana, prijavilo se čak 75 punoletnih volontera iz svih beogradskih opština i drugih gradova Srbije sa željom da se uključe u ovu društveno korisnu akciju. Kontakti volontera prosleđeni su u krizne štabove njihovih opština, odakle će ih uputiti na adrese onih kojima je potrebno nabavljanje lekova, maski, rukavica, osnovnih namirnica i sredstava za higijenu i dezinfekciju - dodao je Vuk Stevanović, rukovodilac Sektora volontera.

Inače, pored volontera i veći broj zaposlenih preduzeća EUB2020 pomaže svojim komšijama koji, usled izolacije, nisu u mogućnosti da napuste svoje stanove i nabavljaju osnovna životna sredstva svima kojima je takva pomoć potrebna.

- Pozivamo i ostale kolege, volontere i naše sunarodnike koji žele da se uključe u ovu zajedničku akciju svih relevantnih struktura u državi i gradu, da nam pošalju na e mail: volunteers.info@eug2020.eu sledeće podatke: ime i prezime, broj telefona, opština (obavezno i deo opštine) - zaključio je Stevanović