ŠPANIJA je postala svojevrsni dželat vaterpolo reprezentaciji Srbije, pošto ih je i četvrti uzastopni put savladala. Ovoga puta na bazenu "Milan Gale Muškatirović“, u četvrtfinalu Svetske lige bilo je 13:11 (3:3, 1:5, 3:2, 4:3).

Prva četvrtina je završena rezultatom 3:3. "Delfini" su posle početnog vođstva od 1:0, bili u konstantnom zaostatku, da bi sekund pre kraja Gogov maestralnim pogotkom, sa gotovo pola terena, doneo erupciju oduševljenja u dupke punom plivalištu na "25. maju".

Prvu osetniju prednost od dva gola razlike (3:5) napravila je "crvena furija", koja je pre svega znalački koristila igrača više. U tim trenucima je na golu briljirao Španac Lopez, dok se srpska odbrana totalno "raspala", pa je na semaforu na kraju prvog poluvremena stajalo neugodnih 4:8 za goste.

U nastavku je na gol umesto nemoćnog Pjetlovića stao mladi Rističević, koji je sa nekoliko sjajnih intervencije probudio uspavano gledalište na Dorćolu, tako da je u četvrtom minutu treće deonice razlika prepolovljena (6:8).

Ipak, Španci su uspeli da odole naletu naših vaterpolista i u poslednji kvartal se ušlo sa minusom od tri gola (7:10).

Kakav je tempo utakmice bio najbolje ilustruje podatak da je prvi tajm-aut na susretu zatražio trener gostiju u trećem minutu četvrte četvrtine. U tim trenucima je napad Španija usporio, što je omogućilo našoj reprezentacija da priđe na gol zaostatka. To je, ipak, bilo sve što su izabranici selektora Dejana Savića učinili na ovom susretu.

Najefikasniji u redovima "delfina" je bio Filip Filipović sa pet pogodaka, dok se kod gostiju istakao Munjariz sa tri. Očajna realizacija igrača više je glavni razlog poraza. Napad je opet zatajio, pa Španci zasluženo idu u polufinale Svetske lige...

SRBIJA - ŠPANIJA 11:13
Bazen: "Milan Gale Muškatirović". Gledalaca: Sudije: Murdžaj (Mađarska), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Srbija 8 (3), Španija 7 (5). Peterci: Srbija 1 (1), Španija 0.
SRBIJA: Pjetlović, Mandić, Dedović 1, Radović, Ćuk 1, Lazić, Vico 1, Drašović, Jakšić, Filipović 5 (1), Gogov 2, Mitrović 1, Rističević.
ŠPANIJA: Lopez, Munjariz 3, Granados 1, Sanahuja 1, Del Toro 2, Larumbe, Delgado 1, Fernandez 1, Tahulj 1, Perone 2, Malarah 1, Kabanas, Lorio.