ALEKSANDAR Šoštar ne odustaje od borbe za Partizan. Legendarni vaterpolista je ohrabren rešenjem Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, koji nalaže klubu da stavi van snage odluke donete na vanrednoj skupštini od 2. decembra i da za 30 dana zakaže novu sednicu, na kojoj će se glasati o poverenju svim organima kluba. To znači da je njegova smena sa mesta predsednika UO, kao i prvog čoveka Skupštine Zorana Avramovića, nelegitimna. U isto vreme, to je dokaz, po njemu, da je sadašnja skupština, u stvari, skup ljudi koji "navodno žele dobro Partizanu".

Da je na Banjici uzavrelo, govori i činjenica da je pres-konferencija kasnila pola sata, jer su na stadion u Humskoj došli zaposleni u klubu, predvođeni predsednikom svog UO Bradajićem, direktorkom Rakas i sportskim direktorom Šefikom. Zato je na ulazu u salu bilo obezbeđenje.

- Očigledno je da su želeli da izvrše opstrukciju konferencije za štampu. Mnogo mi je žao zbog toga, a da im je stalo do Partizana kao što govore, ostali bi u klubu, borili se da obezbede mazut, jer je voda u bazenu danima hladna - podvukao je Šoštar.

Prvi čovek crno-belih je ponovio da je rešenje Gradskog sekretarijata dokaz svega onoga što je od početka govorio:

- Još jednom se potvrdilo da živimo u pravnoj državi i da mora da se poštuje zakon. Nije bilo dobro ni pre 2. decembra, ali ovo što se radi u poslednja dva i po meseca dovelo je klub na ivicu gašenja. A da su posle nekoliko dana zagrejali bazen, omogućili igračima da redovno treniraju, da nas deca ne napuštaju, to bi bio boljitak i ja sada ne bih bio ovde.

On se ne slaže da se radi o borbi između njega i direktorke kluba Tatijane Rakas.
NAVIJAČI: NEMATE PODRŠKU PRESU su prisustvovala i dvojica navijača od kojih je jedan Šoštaru rekao da ga smatraju odgovornim za stanje u klubu: - Vodite privatan rat sa Rakasovom i da klubu želite dobro, dogovorili biste se. Od nas nećete dobiti podršku ni vi, ni Rakasova. Želimo da dođu novu ljudi, a mi ćemo uvek biti uz klub.

- Ja se samo borim da se poštuje rešenje Gradskog sekretarijata i zakaže vanredna skupština. Uostalom, zbog toga sam je zakazao za 2. decembar, kako bih se povukao sa mesta predsednika i omogućio drugim ljudima da pokrenu klub. Međutim, to nije prihvatila direktorka Tatijana Rakas, koja je pokazala da je veliki manipulator i da je ovde borba za fotelju - oštar je bio Šoštar, koji je pozvao nadležne da "pročešljaju" sve papire u klubu.

Smatra i da SD može da uvede prinudnu upravu:

- SD je veoma obazrivo i sigurno je čekao i stav Gradskog sekretarijata. Predstoje mi razgovori sa čelnicima društva da vidimo šta i kako dalje.

ZAHVALAN FUDBALSKOM KLUBU
LEGENDA crno-belih ne želi da VK učestvuje u sukobima crno-bele porodice:

- Jasno je da je borba za prevlast u SD, a za to su potrebni delegati iz klubova. Fudbalski klub je perjanica našeg društva, pomagao je svim klubovima, pa i nama. Zato VK ne sme da bude predmet obračuna unutar SD. Želeo bih da se zahvalim FK.