WADA suspendovala meksičku laboratoriju na šest meseci

Beta

24. 11. 2016. u 20:13

WАДА суспендовала мексичку лабораторију на шест месеци
Svetska antidoping agencija (WADA) suspendovala je danas meksičku laboratoriju za kontrolu dopinga na šest meseci zbog nepoštovanja novih pravila o kvalitetu rada

Svetska antidoping agencija (WADA) suspendovala je danas meksičku laboratoriju za kontrolu dopinga na šest meseci zbog nepoštovanja novih pravila o kvalitetu rada.

Kako se navodi u saopštenju WADA, odluka o suspenziji stupila je na snagu u sredu i njome je meksičkoj laboratoriji zabranjeno "vršenje svih aktivnosti u domenu kontrole dopinga, uključujući analizu uzoraka krvi i urina".

Tokom suspenzije, uzorci će morati bezbedno da budu transportovani u drugu laboratoriju akreditovanu od strane WADA, kako bi se očuvalo "poverenje sportista u kvalitet analize uzoraka i celokupan sistem antidoping kontrole", dodaje se u saopštenju.

Odlukom o suspenziji predviđena je i obaveza meksičke laboratorije da "otkloni nepravilnosti utvrđene u programu Sistema eksterne provere kvaliteta, kao i nedostatke koje uoči WADA za vreme trajanja suspenzije".

Laboratorija ima rok od 21 dana da uloži žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

WADA je 15. novembra donela i odluku o suspenziji laboratorije za doping kontrolu u Dohi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije