Kako godine prolaze, tako se neke slabosti uvlače u igru tenisera. Međutim, Velika trojka, Nadal-Đoković-Federer, kao da prkosi logici i/ili se svaki put tako dobro prilagodi da njihoveslabosti ostaju neprimećene.


Zato i dalje dominiraju tenisom u godinama u kojima je u prošlostito bilo nezamislivo, a Novak Đokovićkaže da se osećavrlo mladim.


Iskreno, ne osećam da sam slabiji (nego pre pet godina) niti želim o tome da razmišljam. Svako ima slabosti, svaki dan se menjaosećaj na terenu. Vrlo je malo potrebno da se izbacišiz takta i zone samouverenosti gde svaki sportista želi da bude, a jako je teško izgraditi i steći taj osećaj. Toga sam svestan i iskustvo mi pomažeda znam kako da se postavim na terenu i kako da pristupam novoj sezoni, novom turniru“, kaže 32-godišnjiĐoković, a prenosi "Sport klub". - Osećamse vrlo mladim, kažu da si onoliko star koliko se osećašstarim, ne koliko godina imaš– verujem u tu filozofiju života. Vodim računa o sebi kada je reč o zdravlju, ishrani oporavku, trudim se da vodim zdrav život, imam i izvrstan tim ljudi oko sebe koji se brine o meni“.


Đokoviću Melburnu ide na svoju osmu titulu, većdrži rekord sa sedam, a do trećeg kola došaoje bez većih problema.


Meni su ciljevi vrlo jasni i očigledni, uvek su najviši, idem na trofej i to nije tajna. Pogotovo ovde, ovaj turnir mi je toliko toga dao, najuspešniji teren u mojoj karijeri sa istorijskim pobedama. Dobro sam počeo sezonu, vezao sam pobede protiv Šapovalova, Medvedeva i Nadala, ne vidim razlog zašto ne bih pucao na najviše“, zaključio je drugi teniser sveta.


(Sportklub.rs)