KOŠARKAŠI Partizana su danas zakoračili u treću nedelju priprema za eventualni nastavak sezone, koji je i dalje pod znakom pitanja. Crno-beli su prvo startovali u Hajd parku, da bi desetak dana kasnije, kada je zdrastvena situacija to dozvolila, ponovo bili u "Štark areni". Ekipa sve vreme ima 11 igrača, a stručni štab se postepeno pojačavao. Početna faza pripala je kondicionim trenerima, koji su prvi put u karijeri morali da osmisle povratak igrača posle ovako specifične situacije... Od petka je dirigentska palica ponovo u rukama Andree Trinkijerija, koji se vratio iz Italije.


Trenutno ceo tim, baš kao i svi drugi klubovi, čeka odluku o nastavku takmičenja, koja bi trebalo da bude poznata 24. maja, kad je evroscena u pitanju, odnosno 27. maja u slučaju ABA lige.


- Najviše nas nervira ta neizvesnost - kaže Ognjen Jaramaz. - Spremamo se, radimo, a nismo sigurni za koji period. Da li ćemo igrati nešto za 20 dana ili ćemo početi novu sezonu u oktobru. To je nezgodno, ali profesor Vladimir Koprivica i Alen Đorđević se trude da nas pripreme za svaku situaciju.


PROČITAJTE JOŠ: Trinkijeri na treningu Partizana (FOTO)

ČEKAJU SE STRANCI PREMA najavama predsednika kluba Ostoje Mijailovića, Partizan bi ove nedelje trebalo da kompletira ekipu. Strani igrači će po povratku biti testirani na virus korona, i u slučaju negativnog rezultata moći će normalno da se kreću i treniraju.


Više od mesec i po dana košarkaši Partizana su morali da se snalaze u neuobičajenom ambijentu za ovo doba godine.


- Trudio sam se da održim formu koliko je moguće kroz rad u kući. Na to smo svi bili primorani. To skoro da i nije moguće, ali radio sam na tome da telo ostane spremno. Nažalost nisam mogao da radim sa loptom, zbog okolnosti. Provodio sam vreme u kući, radeći neke stvari kao i svi drugi. Nije mi bilo preterano zanimljivo, ali sam se snašao - završio je Jaramaz.


Od svih stranaca u Beogradu je ostao samo Rašon Tomas, koji nije želeo da rizikuje i putuje u SAD.


- Veoma sam uzbuđen - nije krio zadovoljstvo Tomas zbog povratka u radno raspoloženje. - Bilo je drugih prioriteta u odnosu na košarku, dobro je to za naša tela, odmorili smo se, ali sa druge strane bili smo gladni da igramo. Ovo je blagoslov za nas.


PROČITAJTE JOŠ: Novica veći od svih brojki


Crno-beli su prekinuli sezonu u trenutku kada je ispred njih bilo četvrtfinale Evrokupa sa Uniksom i još jedan meč regularnog dela ABA lige, a potom plej-of u koji bi ušli sa prve pozicije...


- Bez obzira na to šta se dešava, cilj nam je isti. I dalje želimo titulu, i dalje smo posvećeni tome. Zaustavljeni smo kada smo bili na vrhu i uradićemo sve da bi stvari išle u tom pravcu. Za nas je najvažnije da se pripremimo za to - zaključio je Tomas.