Odmah posle Roba Pelinke pred mikrofon je stao legendarni Majkl Džordan. Čak ni, po mnogima najbolji igrač svih vremena, nije mogao da zadrži suze.


- Zahvalan sam što sam ovde i što imam priliku da kažem nešto. Kobi je bio moj mlađi brat. Svi su uvek želeli da pričaju o poređenju između nas dvojice. Ja sam hteo da pričamo o Kobiju. Svi imamo nekoga, brćau, sestre, nekoga ko želi da uzme vaše stvari, igračke, nešto. Sve to vas tada nervira, ali postepeno se pretvara u ljubav - počinje priču Džordan, pa nastavlja:


- Onda kreću pitanja o svemu. Prvo vas to nervira, ali onda to postpeno postaje strast. Taj mladić je imao neverovatnu strast. Želeo je da bude najbolji mogući igrač. Kada sam ga upoznao želeo sam da budem što bolji stariji brat. Morao sam da trpim te pozive usred noći i razna pitanja o raznim stvarima. Pričali smo o mnogim temama.


PROČITAJTE JOŠ: "Kobi mi je poslao poruku iz helikoptera tog kobnog jutra": Pelinka otkrio šta je bila poslednja Brajantova želja


Tada je na kratko zastao i obrisao suze.


- Rekao sam supruzi da neću da plačem, jer neću ovo da gledam narednih par godina i da se o ovome priča. Ali, eto šta mi je Kobi uradio. Zna da utiče na vas čak i kad vas nervira.


Priznao je da je Kobi imao veliki uticaj na njega.


- Imam ćerku koja ima 30 godina, postao sam deda, rodila je blizance. Ne mogu da dočekam da dođem kući i da ih zagrlim, davidim njihov osmeh, ljubav, sve ono što nam donose. Sada kada sam čuo ove priče još više želim da ih zagrlim. Retko kada u životu imate prijatelje sa kojima možete da razgovarate o svemu, a posebno je retko da to budu vaši protivnici. Kobi je posle košarke pokazao svoju kretivnu stranu koju nisam znao da ima. Izgledao je tako srećan u penziji. Bio je sjajan otac, muž, posvetio se porodici i voleo je svoje ćerke celim srcem. Nikada nije ostavio stvari na terenu nedorečenim.


PROČITAJTE JOŠ: “Zabavite se u raju, dok se jednog dana ponovo ne sretnemo”: Govor Vanese o Kobiju i Điđi rasplakao sve u “Stejpls centru” (FOTO)


Leteće visočanstvo” je imalo jasnu poruku.


- Smatram da bi tako nešto želeo da nastavimo. Niko od nas ne zna koliko vremena imamo. Zato moramo da uživamo u ovim trenucima, da se trudimo da provodimo što više vremena sa ljudima koje volimo. Da živite u trenutku znači da uživate u kontaktu sa svima. Kada je preminuo, deo mene je umro. Kada vidim sve vas ovde, vidim da je ista situacija sasvima. To su stvari sa kojima moramo da živimo i sa kojima moramo da učimo. Živeću sa mišlju da sam imao mlađeg brata kojem sam pomagao kako god sam mogao. Počivaj u miru mlađi brate - zaključio je Džordan.


ŠAKIL: KOBI, MVP U RAJU
Izlaganje pred punim “Stejpls centrom” je imao i Šakil O'Nil.

- Videli ste svi kakvi smo bili jedan prema drugom, koliko smo terali jedan drugog da budemo bolji. Evo, ispričaću vam jednu priču. Momci su se žalili što im Kobi ne dodaje loptu. Rekao sam im da ću popričati sa njim. Došao sam i rekao mu “Kobi, u timu nema ja”. Odgovorio mi je “Da, ali ima u meni k***n sine”. Vratio sam se i rekao im - momci, hvatajte skokove, neće vam dodati loptu - izgovorio je Šek i nasmejao sve.

Zatim je imao srceparajuću poruku.

- Rekao si i sam da svi pritisci i sve to samo prilika da se dokažete. Paziću na sve ovde dole, naučiću tvoju decu tvojim potezima. Ne brini, neću im pokazivati moju tehniku izvođenja slobodnih bacanja. Kobi je MVP u raju. Volim te, videćemo se jednog dana ponovo - rekao je Šakil.