SELEKTOR Srbije Igor Kokoškov zahvalio se publici koja je došla da podrži nacionalni tim.

- Dali smo najbolje što smo mogli, ali nekad stvari ne idu kako očekujete. Čestitam Gruziji, koja je dugo u istom sistemu. Otvorili smo meč dobro, energija je bila tu u prvoj četvrtini. Snažno verujem u to da igrači igraju utakmice, a da ih treneri gube. Moj prst će uvek biti uperen u selektora. Imali smo mnogo grešaka, ali ništa ne počinje niti se završava ovom utakmicom. Boli poraz kod kuće, ali moramo da gledamo širu sliku. Ovo je isti tim koji je igrao pre tri dana u Finskoj, ponosan sam na ove igrače.

Selektor napominje da se među njima osetio pritisak pred meč u Beogradu.

-Osetilo se malo nervoze proteklih par dana, bilo nam je malo lakše da igramo u Finskoj. Ne mogu da se krijem iza nezalaganja igrača, falili su nam laki poeni, bilo je i stresa kod mladih igrača. Oni su imali Šermadinija i Mekfadena koji su dominirali, bili bolji tim i zasluženo pobedili. Uložili smo mnogo energije, niko ovde nije došao bez motiva. Čeka nas mnogo posla, ovo je živa stvar, kao glina koja se oblikuje.

O akciji u kojoj šut Radeta Zagorca nije dobacio do koša:

-Zagorac je bio sam, igrački je bilo da šutne. Možda su se noge malo odsekle, ali utakmice nikad ne gubiš zbog jednog šuta.

AVRAMOVIĆ: NESTALO ENERGIJE

NAŽALOST, impresivna partija Alekse Avramovića (27 poena) nije nagrađena pobedom Srbije.

-Pripremili smo ovu utakmicu kao protiv Finske, ali nismo imali energije kao u tom meču. Gruzija ima Mekfadena, jednog od najboljih šutera u Španiji, takođe i odličnog Šermadinija. Znamo na čemu treba da radimo za sledeće okupljanje reprezentacije.