CENTAR Crvene zvezde Sofoklis Skorcanitis jednom nogom je opkoračio prag izlaznih vrata kluba sa Malog Kelemegdana. Na nataloženo nezadovoljstvo njegovim igrama nadovezala se i promena u pristupu profesionalnim obavezama. Sofo se žalio na stomačne tegobe i nije otputovao sa timom na utakmicu sa Metalcem u Valjevu, dan pre toga prijavio je problem sa zglobom...

Crveno-beli se još neće oglašavati povodom već skoro izvesnog rastanka sa najzvučnijim letošnjim pojačanjem, ali se saznaje da je počela potraga za novim igračem na poziciji "pet". Imajući u vidu hronični deficit klasičnih centara na tržištu, ograničene budžetske mogućnosti, isplatu dela ugovora u slučaju sporazumnog raskida saradnje sa Shorcijanitisom, pred Zvezdom je delikatan posao koji bi trebalo završiti u što kraćem roku.

Iskusni 30-godišnji centar angažovan je kako bi popunio rupu u reketu nastalu odlaskom Bobana Marjanovića, ali u dosadašnjem delu sezone nije ubedio ni navijače ni klupsku struku da može makar da se približi ispunjenju te zamisli. Centarski teret najvećim delom nosi Maik Cirbes, kome je neophodna pomoć u reketu.

Problem u odnosu prema obavezama svežeg je datuma, pojavio se posle evroligaške utakmice sa Realom u Madridu i samo učvrstio razmišljanje kluba da je potrebna promena. Do tada nije bilo zamerki na Sofoklisov rad na treninzima, osim što se rezultati nisu mogli primetiti u utakmicama.

Ambicije našeg i jadranskog šampiona su takve da ne može sebi da dozvoli luksuz da predugo čeka da proradi igrač od koga se s pravom očekivalo da odmah postane bitan faktor. Ako je najupečatljiviji detalj njegovog dvomesečnog boravka vožnja gradskim autobusom po dolasku u Beograd, ne čudi što što su crveno-beli odlučili da isprate Skorcanitisa, samo bez marketinške pompe koja je pratila njegovo "sletanje" u srpsku prestonicu.

EVROLIGA
Minuti 15,2
Poeni 4,5
Skokovi 0,5

ABA LIGA
Minuti 10,7
Poeni 4,8
Skokovi 2,5

PROČITAJTE I OVO:
* Ramos za “Novosti”: Srbija je zemlja fudbala
* Subotić skuplji od Mesija
* Đoković ruši Mekinroa, sledeći je Konors
* Katai i Grujić: Titula, pa Liga šampiona
* Bjeličini snovi postali su savršena java
* Drulović: Zaslužili smo pobedu
* Partizan propustio šansu u Lučanima
* Radonjić: Oprezno u Valjevu. Đokić: Sa optimizmom na Zvezdu
* Luka Adžić: Tatu sam gledao samo na kasetama, nije bio loš