Bjeličini snovi postali su savršena java

25. 10. 2015. u 20:40

Бјеличини снови постали су савршена јава

Nemanja Bjelica i Ognjen Kuzmić

Polako se adaptiram. Prvi put sam ovako daleko od porodice i prijatelja, ali se osećam kao da u potpunosti pripadam "vukovima", rekao je igrač Minesote
KAO sunčev zrak koji se probija kroz socrealističke solitere novobeogradskih blokova, gde je i prvi put uhvatio basketaru, još jednom je zasijao na septembarskom Evrobasketu. "Uništio" je Špance, zatim Nemce uz zvuk sirene, pa je američkim novinarima bilo jasno sa kim će narednih godina imati posla na NBA parketima. Tako je Nemanja Bjelica, u medijima "preko bare" odmah dobio nadimak - profesor velikih šuteva.


- Ne znam ko je to smislio, ali svakako dobro zvuči - uz osmeh Bjelica, pojačanje Minesote otvara prvi intervju po odlasku u NBA, specijalno za sajt KSS.


* Kakvi su prvi utisci?


- Savršeni! Polako se adaptiram, u klubu su me od starta primili srdačno, pa se osećam kao da u potpunosti pripadam "vukovima". Doduše, draftovan sam pre pet godina i već sam dolazio u Mineapolis, ali sada sam prvi put ovako daleko od porodice i prijatelja. Ovo je sam vrh planetarne košarke.


* "Aklimatizacija" ide lakše uz centra Pekovića?


- Nikolino prisustvo mi mnogo znači. Najviše mi je pomogao u prvim američkim danima. Tu su i Španac Rubio i Hrvat Rudež.


* Kako je igrati sa NBA legendom Garnetom?


- Svako ko je sanjao da igra u NBA, maštao je da bude pored superstara. Već 20 godina je među najboljima, rođeni pobednik, pa mnogo učim od njega koji se trudi da mi pomogne da uđem u sistem.


* Koji ste nadimak dobili od saigrača?


- Beli, jer to znaju da kažu, dok mi prezime izgovore tek iz desetog pokušaja...DEBI PROTIV KOBIJA BRAJANTA

* PREDSEZONSKI mečevi pokazali su da u Minesoti vrlo ozbiljno računaju na vas.

- Od prvog dana mi ide dobro. Trener Mičel ima mnogo poverenja u mene, a moje je samo da nastavim vredno da radim. Prva NBA godina je najteža. Prethodne dve sezone u Fenerbahčeu sa Željkom Obradovićem pomogle su da sazrim. Iskreno, nisam očekivao da ću tako brzo da se prilagodim na ovdašnju košarku, ali do sada je sve kako treba. Sezona kreće za nekoliko dana, jedva čekam prvu utakmicu protiv Lejkersa

* Prvo pa - Kobi Brajant!

- Da, Kobi, još jedna legenda... I o tome sam sanjao...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)