Puma postala partner fudbalskog saveza Islanda

Beta

sreda, 27. 05. 2020. u 11:11

Пума постала партнер фудбалског савеза Исланда
Nemački proizvođač sportske opreme Puma saopštio je da je uspostavio dugoročno partnerstvo sa Fudbalskom asocijacijom Islanda

Nemački proizvođač sportske opreme Puma saopštio je da je uspostavio dugoročno partnerstvo sa Fudbalskom asocijacijom Islanda, čime je postao tehnički sponzor muške, ženske i mlade reprezentacije te zemlje.

Island se tako pridružio grupi zemalja čiji nacionalni fudalski savezi imaju ugovore sa Pumom, a među kojima su i Srbija, Italija, Austrija, Švajcarska i Češka.

Izvršni direktor Pume Bjern Gulden izjavio je da je veoma impresioniran uspesima koje je postigao Island i da su igrači te zemlje, iako je mala, pokazali veliki talenat, fantastičan odnos i izuzetan timski duh.

Sa populacijom od svega 330.000, muška fudbalska reprezentacija Islanda kvalifikovala se za evropsko prvenstvo 2016. godine i za svetsko prvenstvo 2018. godine, a velike uspehe postigla je i ženska selekcija koja se tri puta zaredom kvalifikovala za finalne turnire evropskih prvenstava - 2009, 2013. i 2017. godine.

"Uzbuđeni smo i veoma se radujemo partnerstvu sa Pumom, jednim od vodećih svetskih sportskih brendova. Njihov entuzijazam za islandski fudbal i za ono za šta se zalažemo je impresivan. Siguran sam da ćemo sa Pumom beležiti nove uspehe na terenu i izvan njega", izjavio je predsednik FA Islanda Gudni Bergson.