Antić u Belorusiji ne zna šta je prekid sezone: Igramo pred publikom, idemo na krunu

S.Bajić

25. 05. 2020. u 20:45

Антић у Белорусији не зна шта је прекид сезоне: Играмо пред публиком, идемо на круну

Nikola Antić Foto: EPA

Prisutne su mere predostrožnosti, iako se čini da sve teče normalno, a vidljivo je da, recimo, pola sveta nosi zaštitne maske, a pola ne - priča Nikola

UGOVOR sa beloruskim superligašem je produžio do decembra 2022. godine, a protiv pandemije virusa korona se bori po srpskom receptu. Nikola Antić (26), bivši kapiten Vojvodine i trofejni mladi reprezentativac Srbije, sada uzdanica Šahtjora u Soligorsku, ne zna šta znači prekid sezone zbog virusa korona, jer u Belorusiji lopta nije zaustavljana.


- Prvenstvo je u punom jeku, moj klub je trenutno na četvrtoj poziciji, četiri boda iza lidera na tabeli, BATE Borisova - kaže Antić u telefonskom razgovoru. - Prošle godine smo bili treći, ove sezone jurimo tron, pa dokle stignemo. Igramo pred publikom, sve je uobičajeno, ali se ipak vodi računa o pandemiji, mada se, utisak je, ne pridaje neki veliki značaj. Prisutne su mere predostrožnosti, iako se čini da sve teče normalno, a vidljivo je da, recimo, pola sveta nosi zaštitne maske, a pola ne.


PROČITAJTE JOŠ:Spektakl u Belorusiji: Prkose merama protiv korone - BATE pred publikom osvojio Kup golom u 91. minutu


Antić se sa svoje strane, kako kaže, čuva po svim pravilima i, s obzirom na to da je sve vreme pratio situaciju u Srbiji i u celom svetu, dobro je upoznat.


- Supruga i sin mi se zbog čitave situacije još nisu pridružili. Živim u stanu u gradu, ali od starta šampionata sam u našem fudbalskom kampu, koji je van grada smešten u ogromnoj borovoj šumi, sa sjajnim uslovima za život i rad, sličan novosadskom "Vujadinu Boškovu". Izolovani smo i lakše je ovde voditi računa nego u gradu. Pazim se, ali ne nešto ekstremno. Tu i tamo skoknem do supermarketa po neke potrepštine, bio sam pre neki dan u Minsku, video da nema ograničenja kretanja niti bilo kakvih zabrana, ali ipak ljudi se ponašaju odgovorno - zaključio je Antić.


MERE PODELILE JAVNOST

ANTIĆ primećuje da u Belorusiji nema panike, izraženog straha od virusa, ali i da je javnost podeljena po pitanju zaštitnih mera.

- Jedni su da se mere pooštre, drugi su protiv, oprez je prisutan. Utisak je da se ne dešava ništa strašno, a lično nisam uplašen, jer redovno treniram, posvećen sam fudbalu i vodim računa - kaže Antić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije