SUMNjA u Barselonine najviše domete i dalje nagriza najboljeg fudbalera sveta. Leo Mesi je nastavio preko medija da se raspravlja i da spočitava treneru Kike Setijenu o važnoj temi, koju je, pre svega, trebalo da rasprave u četiri oka.

Sve je počelo kada je Mesi izneo mišljenje da Barselona nema igru i snagu da osvoji Ligu šampiona u nastavku sezone. Setijen je opušteno odgovorio da ima suprotno mišljenje.

- Ne slažem se s Leom - izričit je Barsin trener. - Posle svega što sam video, mislim da ne bi trebalo da se postavlja pitanje da li možemo osvojiti Ligu šampiona. Videli smo kako je Atletiko izbacio branioca trofeja Liverpul, kako je Totenham prošle godine stigao do finala. Smatram da je teže osvojiti špansko prvenstvo nego Ligu šampiona. Evropski prvak može postati bilo koja od osam ekipa koje uđu u četvrtfinale. Imamo najboljeg igrača na svetu, potrebno je još malo sreće i to je to.

Ipak, nije baš to to. Mesi se ponovo, još oštrije oglasio i oštrim upozorenjem svima stavio do znanja da ga glagoljive reči Setijena nisu umirile. Čak je bio i sarkastičan prema treneru.

- Ovako kako igramo, odnosno, kako smo igrali pre pauze, nije dobro i tako ne možemo osvojiti Ligu šampiona. Svako ima pravo na svoje mišljenje, a moje se zasniva na tome što sam baš svake sezone igrao Ligu šampiona i znam kakav je nivo igre potreban za osvajanje trofeja. Meni se čini da je Setijen u toj priči "Barsa i Liga šampiona" nešto pogrešno shvatio. Nemam ni najmanju dilemu da mi igrači možemo pobediti u svakoj utakmici koja nas čeka kad se sezona nastavi, ali ne onako kako smo igrali poslednjih nekoliko utakmica pre prekida sezone - jasan je Argentinac.

NEDORASTAO ZA BARSU

KIKE Setijen je u Barselonu stigao 13. januara umesto Ernesta Valverdea i od taje je vodio klub na 12 utakmica u kojima je upisao osam pobeeda, tri poraza i remi. Mediji u Španiji često su ga kritikovali, prenose da je atmosfera u klubu loša, da nema autoritet među igračima, uz primedbe i da je loš taktičar i da se slabo radi na treninzima.