SVE ono što se dešava Italiji, prema prognozi će za sedam dana da zadesi i Španiju. Prestonica je najviše ugrožena, pa je pala u vodu prvobitna odluka da je bez publike moguće odigravanje duela Real Madrida i Eibara. Marko Dmitrović, golman španskog prvoligaša i reprezentacije Srbije, spremio je kofere za najteže gostovanje, na koje silom prilika nije ni otputovao.


- Srećom nismo otputovali, jer se fudbaleri Reala nalaze u izolaciji, i ko zna kakve je sve posledice mogao da donese naš međusobni duel. Iz takmičarskog ugla gledano, nama je, u nastojanju da se izborimo za opstanak, ponestalo snage. Izgubili smo u dva poslednja meča, pa nas je novog posrtanja spasao virus korona.


PROČITAJTE JOŠ: Fudbalski reprezentativac Srbije zaražen koronom


Kakve je mere klub preduzeo?


- Četiri dana smo dobili "voljno", uz preporuku da što manje izlazimo kako bismo izbegli kontakte. Neka posebna testiranja nismo imali, alo to ne znači da nećemo, jer virus može da "odleži" i da ima reakciju tek za nekoliko dana. Ako se ustanovi da nema povišene temperature kod mene i svih ostalih u klubu, mislim da bismo već od utorka mogli da treniramo.


PROČITAJTE JOŠ: Prvi izlečeni fudbaler od virusa korona: Ekspresna pobeda prvotimca Čelsija


Da li su baskijski dani postali duži?


- U Eibaru je većina stanovništva virus shvatila maksimalno ozbiljno. Oblast Baskije kojoj pripadamo druga je po zaraženosti u Španiji. Ulice su puste, iako je grad već nekoliko dana obasjan suncem, što je idealno za šetnju. Prodavnice su pune, za razliku od sportskih objekata. Ipak, bitno je da se rešimo virusa, pa će nam znatno lakše pasti i gostovanje Realu - poručio je Dmitrović.