Kako stvari trenutno stoje, Luka Jović je sve bliži izlaznim vratima “Santijago Bernabeua”. Mladi srpski napadač nije bio u konkurenciji za tim protiv Barselone, neće ga biti ni u večerašnjem okršaju sa Betisom, pa se u Španiji sve glasnije spekuliše o razlazu dve strane posle samo godinu dana saradnje.

Španski “As” piše da je predsednik Napolija Aurelio de Laurentis već krenuo u misiju dovođenja Jovića, navodno je već razgovarao sa čelnicima Reala, a kao ispomoć u ovom poduhvatu angažovao je i agenta Falija Ramadanija.

Nije tajna da Ramadani i De Laurentis imaju dobar odnos, nekoliko Falijevih fudbalera, među kojima je i srpski defanzivac Nikola Maksimović, već nose dres napuljskog kluba, koji bi, prema saznanjima “Asa” rado obukao i Luka Jović.

Na kraju sezone u ekipi Đenara Gatuza trebalo bi da se napravi mesto za osveženje u špicu napada, pošto Arkadijuš Milik još uvek nije dogovorio produžetak saradnje sa klubom i sve je izvesnije da će na leto potražiti novu sredinu, kao i Hoze Marija Kaljehon, pa podno Vezuva imaju ideju da in napadački tandem u budućnosti čine Dris Metrens i Luka Jović.

Izvesno je da Real ne bi pustio Jovića iz kluba za manje od 60 miliona evra, koliko je prošlog leta platio Ajntrahtu, a trenutno kao najrealnija opcija za dogovor sve tri strane deluje jednogodišnja pozajmica sa klauzulom obaveznog otkupa po njenom završetku.