Vuletić besan: Zašto se degradira univerzitetski sport?!

Novosti online

18. 01. 2020. u 16:06

Вулетић бесан: Зашто се деградира универзитетски спорт?!
Konkurs za trenere univerzitetskih selekcija je napravljen sa dva diskriminatorna konkursna uslova

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić nije krio nezadovoljstvo raspisanim konkursom za trenere univerziteskih selekcija u futsalu.


Tim povodom se oglasio saopštenjem koje prenosimo u celosti:


"Univerzitet u Beogradu i njegovo Sportsko udruženje, raspisujući Konkurs za trenere univerzitetskih selekcija za potrebe predstojećih EUG BEOGRAD udruženje, raspisujući Konkurs za trenere univerzitetskih selekcija za potrebe predstojećih EUG BEOGRAD 2020, odredili su dva diskriminatorna konkursna uslova.


Insistirajući na tome da trener univerzitetske selekcije mora biti lice koje je završilo isključivo FSV ili drugu školu iz oblasti sporta i fizičkog vaspitanja i da to lice kumulativno poseduje trenersku licencu BU i SUUB su unapred onemogućili kandidaturu bilo kog nastavnika ili diplomiranog člana Univerziteta u Beogradu koji nije stekao diplomu na FSFV.


Potpisniku ovih redova, koji je dva puta do sada predvodio futsal selekciju Univerziteta u Beogradu, nije omogućeno ni da se kandiduje na ovu funkciju za takmičenje u svojoj zemlji. Potpisnik ovih redova je: dvostruki šampion Srbije u univerzitetskom futsalu sa selekcijom Univerziteta u Beogradu, 7. u Zagrebu 2016. i 5. u Koimbri 2018. (najveći dosadašnji uspesi srpskog univerzitetskog futsala)


Sa selekcijom Pravnog fakulteta BU - trostruki šampion Lige Univerziteta u Beogradu, osvajač 10 međunarodnih univerzitetskih futsal prvenstava i turnira - Dvostruki uzastopni osvajač Svetskih univerzitetskih šampionata (Barselona 2018. i Pula 2019. godine.


Potpisniku ovih redova, dakle, uprkos svemu, nije omogućena čak ni kandidatura budući da je manje vredan jer je doktor pravnih nauka a ne sporta i fizičke kulture.


Istovremeno se krug kandidata svodi na tačno određenei već unapred pripremljene kandidate.


U ovoj farsi, koju, nedostojno funkcija koje obavljaju, kreiraju prof. dr Ivanka Popović, rektor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Goran Nešić, predsednik SUUB i profesor FSFV, Aleksandar Vićentijević, sportski direktor SUUB i, nadasve, Miloš Obradović, zlehudi samoproglašeni sportski direktor USSS, neću učestvovati, jer znam i ja, kao što znaju i ovi nevoljnici, da boljeg kandidata nemaju pa je jedino bilo moguće diskriminatorno sprečiti moju kandidaturu.


Generaciji iz Koimbre, univerzitetskoj zajednici i javnosti apelujem da se solidarišu sa onima koji su diskriminisani i ne dozvole dalju degradaciju univerzitetskog sporta u celini."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije