FUDBALERI Vojvodine počeli su pripreme za nastavak sezone jučerašnjim lekarskim pregledima, a danas će odraditi i prvi trening na terenima njihovog fudbalskog centra "Vujadin Boškov".

Novosađani su, kako je potvrdio Vojislav Gajić, predsednik kluba, ranije krenuli s obzirom na činjenicu da jesenas na treninzima pred start sezone nisu bili kompletni, pa žele mnogo toga da nadomeste. Tim pre što je klupska ambicija da se osvoji pozicija koja vodi u Evropu, za šta imaju dobru osnovu, trenutno treće mesto na tabeli.

Za to će im biti potrebna pojačanja, kako je u više navrata naglasio trener Nenad Lalatović, koji želi u svom timu Uroša Vitasa, štopera kazahstanskog Irtiša, Marka Petkovića, beka moskovskog Spartaka, Momčila Mrkaića, napadača ivanjičkog Javora... a zasada je na dve i po godine pristupio Miljan Vukadinović (27), napadač Napretka.

Fudbaleri Vojvodine će trenirati u Novom Sadu do 24. januara, kada kreću na nastavak priprema u tursko letovalište Belek. Tamo će do 7. februara odigrati šest utakmica, sa Šahtjorom iz Donjecka, Rapidom iz Beča, Mariborom, Ljvovom iz Ukrajine, Dinamom iz Moskve i Rubinom iz Kazanja.