Ove sezone VAR je poništio čak 22 pogotka u engleskom Premijerligi zbog milimetarskih ofsajda. Svi poznavaoci fudbala na Ostrvu, treneri i igrači, i bivši i sadašnji, složni su da je uvođenje videotehnologije nanelo štetu fudbalu.

"VAR treba hitnu promenu. Ne može zbog nekoliko milimetara nekome da se uskraćuje radost. Mislim da se pravilo ofsajda mora da se promenjuje i da bi trebalo glasiti da napadač nije u nedozvoljenoj poziciji ukoliko je bilo kojim delom tela iza pretposljednjeg odbrambenog igrača", rekao je nekadašnji trener.

Nekadašnji igrač Liverpula Džemi Karager složio se.

"Zbog VAR-a je manje golova", rekao je Karager.

Istog je mišljenja i menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola:

"Imam prilično dugu listu apsurda VAR tehnologije, ali nikada nisam to komentarisao, ni kada te odluke idu u našu korist, ni kada idu protiv nas. Neka o tome brinu velike sudije, veliki šefovi. Svakog vikenda se pravi zbrka. Nadam se da će iduće sezone biti bolje".

Roj Hodžson, trener Kristal palasa, takođe nije zadovoljan uvođenjem VAR provere.

"Uveravaju nas da je VAR učinio fudbal boljim. I ja sam verovao u to jer bi bilo pogrešno biti protiv tehnologije. Problem nastaje kada zbog nekoliko nebitnih milimetara arbitri ponište pogodak".

A šta o VAR-u misle igrači najbolje ilustruje komentar kapitena Konora Kodija.

"Ovo je smešno. VAR ne funkcioniše, nije mi jasno kakve se odluke donose. VAR ubija fudbal, niko ga ne voli", poručio je Kodi.