Pred sam kraj karijere je Robert Prosinečki odigrao sezonu u Portsmutu. Sa 32 godine je došao u Englesku, a kako je sve to izgledalo otkrio je njegov tadašnji saigrač Geri O'Nil.


- Moram da priznam. Kad sam čuo da dolazi mislio sam da je užasan. Posebno kada sam video da ne može da trči, pitao sam se kako može uopšte da igra za nas. Onda sam video šta ume sa loptom i sebi sam rekao “Ovaj čovek je genije” - priseća se Geri.


PROČITAJTE JOŠ: Fenomenalan doček za Mihajlovića u Bolonji: Ceo stadion je ustao - ovacije za Sinišu (VIDEO)


Nekadašnji igrač Crvene zvezde je bio strastven pušač, pa je tako poznata i priča da je to radio i na poluvremenu, što je i sam Geri potvrdio. Uprkos tome je na 35 mečeva za klub dao devet golova, pa i het-trik protiv Barnslija.


- Posle tog meča nas je baš vređao. Govorio je kako je on uspeo da postigne tri gola, a da mi i pored toga nismo sposobni da pobedimo Barnsli pošto je bilo 4:4 na kraju.


PROČITAJTE JOŠ: Korejac zadivio sve: Murinjo otkrio poseban nadimak za Sona


Istakao je da je Robi bio verovatno najbolji fudbaler sa kim je igrao.


- Svestan sam da tada nije bio ni blizu onog fudbalera sa vrhunca karijere. Mogu samo da zamislim kako je tada igrao. Bio je stvarno neverovatan, niko nije mogao da mu uzme loptu. Znao je da krene, fintira šut, svi bi skočili, a on bi nasamario sve i samo nastavio kretanje. Zbog toga i nije morao da trči, ja sam trčao za njega. Zaista sam, kao mlad igrač, mnogo naučio od Prosinečkog - završio je Geri O'Nil koji je prošao sve mlađe kategorije i reprezentacije Engleske, ali nije zaigrao za seniore.