FSS opet odložio izbore, sada za maj ili jun

Novosti online

03. 02. 2016. u 17:47

ФСС опет одложио изборе, сада за мај или јун
Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije odložio je izbore u toj organizaciji za maj ili jun ove godine

U prostorijama Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi danas je održana sednica Odbora za hitna pitanja naše organizacije. Sednicom je predsedavao Tomislav Karadžić, predsednik FS Srbije.

Ovom prilikom razmatrana su pitanja u vezi sa suđenjem. Usvojena je odluka o izmeni i dopuni Odluke o listi sudija i pomoćnih sudija na utakmicama Super lige u tekućoj sezoni 2015/16. Takođe, usvojena je Odluke o dopuni Odluke o verifikaciji liste sudija za suđenje i pomoćno suđenje na utakmicama Prve lige Srbije, kao i izmena i dopuna Odluke o verifikaciji lista za suđenje, pomoćno suđenje i liste delegata-instruktora na utakmicama Sprske lige grupa Beograd. Takođe je dopunjena Lista posmatrača suđenja na utakmicama Super lige u ovoj takmičarskoj sezoni.

Fudbal na pesku je nova grana fudbala na čijem se razvoju i popularizaciji radi u okviru FS Srbije. U tom cilju, na Adi Ciganliji će ove godine biti održan "Evropski kup" u periodu između 24. i 26. juna, a članovi Odbora za hitna pitanja podržali su opredeljenje o razvoju ove grane fudbala u našoj zemlji.

Odbor za hitna pitanja se upoznao sa dopisom FK „Crvena zvezda“, a povodom odluke Disciplinske komisije FSS da se ovom klubu zbog neizmirenih obaveza prema igraču Mijailović Nikoli, koje su utvrđene odlukom Arbitražnog suda FSS, izrekne mera zabrana registracije (trasfera) novih igrača. Odbor za hitna pitanja je konstatovao da odlučivanje po ovom pitanju nije u njegovoj nadležnosti i doneo zaključak da se dopis FK „Crvena zvezda“ prosledi Disciplinskoj komisiji FSS. Konstatovano je da je u pojedinim sredstvima javnog informisanja napadnut FS Srbije zbog ove odluke i da se radi o proizvoljnim i neprincipijelnim stavovima, jer se u sistemu rada FSS tačno zna šta su čije nadležnosti.

Na današnjoj sednici, a na osnovu sugestija regionalnih saveza da se produže rokovi da bi bilo više vremena za kvalitetan izborni postupak, doneta je Odluka o izmeni Odluke o rokovima za sprovođenje izbora u FSS. Ovom odlukom izbori u teritorijalnim fudbalskim savezima pomereni su za period 11. – 30. april 2016. godine, dok će se konstitutivna – Izborna Skupština FSS održati u krajem maja, početkom juna 2016. godine.

Odbor za hitna pitanja doneo je odluku da se da se daljeg ne dodeljuju sredstva za pomoć klubovima (pozajmice/bespovratno), jer su ista potrebna za redovno funkcionisanje Saveza i svih aktivnosti koje su predviđene u narednom periodu.

Na današnjoj sednici razmatrane su i mogućnosti pomoći teritorijalnim fudbalskim savezima, pitanja iz domena bazičnog fudbala i sprovođenja novih radova na terenima Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi, a doneta je i odluka o novčanoj pomoći Fondaciji „Tijana Jurić“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

bravo tole

03.02.2016. 18:29

Puna podrska za FSS u ovim teskim momentima za njega.I za nauk da ne bude vise pozajmica klubovima koji to ne mogu nikada da vrata ,a da ne bude za savez sada kada nam vise nema Platinija koji je davao novac savezu kroz fondove Fifa i Uefa.

pilot

03.02.2016. 20:19

Bravo cika Tole,jos jedna velika pobeda,do maja-juna a dotle ces smisliti kako dalje produziti mandat!

Vidan

03.02.2016. 20:27

ovi lice na Mila Djukanovica- resili da vladaju do kraja zivota!!!! Ni narednih pet godina necenas biti nigde !

Goran

05.02.2016. 02:38

Trebalo je pretprošle godine u decembru. Zna da će biti uhapšen čim ode sa mesta predsednika.