Božović: Katai se brzo vraća, brinemo zbog Adžića

A. Š.

25. 01. 2016. u 21:11

Trener Crvene zvezde, za "Novosti", o povredama i prvim pripremnim mečevima: Težinu povrede mladog Luke znaćemo kad spadne otok, Aleksandar na Kipru u stroju

Божовић: Катаи се брзо враћа, бринемо због Аџића

Miodrag Božović foto: Arhiva VN

BRINEMO zbog mladog Adžića, dok će Katai veoma brzo nazad na treninge sa ekipom, već na Kipru. Ovo je, za "Novosti", poručio trener Crvene zvezde Miodrag Božović, kojeg je istog dana zabolela glava zbog povrede dvojice fudbalera.

- Kod Kataija je sve jasno. Zbog povrede primicača moraća malo prinudno da se odmori, a biće u stroju od 31. januara, kada nastavljamo pripreme na Kipru. Kada je Luka u pitanju, znaćemo kako je koleno čim spadne otok. Tada će moći da se obavi detaljan pregled - objašnjava Božović.

Svi u crveno-belom taboru na pripremama u Kopru nadaju se najboljim mogućim vestima kada je u pitanju 17-godišnji Luka, sin bivšeg kapitena i sportskog direktora Ivana.

- Zabrinuti smo, ali se nadamo da će i Adžić brzo da se priključi saigračima - dodaje Božović.

Tim koji je jesenas dominirao u Srbiji odigrao je prve dve konktrolne utakmice. Ankaran je pobeđen sa 3:0, Kopar posle pravog fudbalskog vatrometa sa 4:3.

- Protiv Kopra smo igrali sa dva klasična napadača, Vijeirom i Jovićem. To nam je donelo probleme u vezi. Primili smo tri gola, mogli smo i više. Doduše, mogli smo i da postignemo još nekoliko u potpuno otvorenoj utakmici - prenosi Božović.

Dok se ekipa priprema za nastavak sezone, čekaju se najavljena pojačanja.

- O vezisti Le Taleku se već dugo priča, zna se da je naša želja. Vreme prolazi, ta priča bi uskoro trebalo pozitivno da se završi - najavljuje Božović. - Štoper Moledo je bliži Panatinaikosu, imamo još nekoliko opcija. Koga god da dovedemo, mora da bude pravo pojačanje, zbog toga i ne lomimo na brzinu.

Crveno-beli sutra imaju poslednju proveru u Sloveniji (ukrajinska Zarja, 14.00). Zatim se u četvrtak vraćaju iz Slovenije, sledi minimalan predah, pa selidba na Kipar u nedelju...

NA ESPRESO U TRST

TRENER Miodrag Božović u ponedeljak je svima dao slobodan dan. Svoj je iskoristio da sa saradnicima skokne do obližnjeg Trsta, italijanskog grada koji je u vreme bivše Jugoslavije bio omiljena šoping destinacija.

- Skoknuli smo na espreso, a svima u ekipi će dobro doći dan predaha u ovoj fazi priprema - kaže Božović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije