Dejanova poslednja utakmica

Vid BLAGOJEVIĆ

12. 10. 2015. u 09:08

Smrt mladog golmana Borca još jedna fudbalska tragedija. Pao kao pokošen. Saigrači čekali da se dogodi čudo

Дејанова последња утакмица

Dejan Majstorović

JOŠ nisu izbledela sećanja na 19. jun 2013. godine kada je Modričanin Stojan Tomić, fudbaler šamačkog Borca, na stadionu u Derventi preminuo za vreme utakmice, a ovaj kraj već je zadesila nova, velika tragedija. U 6. minutu utakmice Bratstvo - Borac, u nedelju u Donjoj Dubici kod Odžaka, preminuo je Dejan Majstorović, golman Borca iz Osinje.

Uz majku Borku, oca Zlatka i brata Sašu, sigurno da je najteže Dejanovim prijateljima i saigračima. U njegovom rodnom selu muk.

- Samo je pao kao pokošen. Prišli smo da mu pomognemo, ali sve je bilo uzlud. Mislim da je već na terenu preminuo. Prevezen je u Dom zdravlja u Šamcu, a mi smo stajali i čekali čudo. Čekali smo da nam jave da je naš Dejo preživeo. Nažalost, lekar je konstatovao smrt od posledica srčanog udara. Šta reći u ovakvim trenucima. Svima nam je teško. Drugovali smo, zajedno igrali. Bio je veseo, voleo je šalu, nikada se nije požalio da ga nešto boli ili da ima neki zdravstveni problem. Baš boli odlazak našeg Deje, tuga je ovo pregolema - kaže saigrač Dragan Nović i kapiten osinjskog Borca.

U fudbalskom klubu Borac su zatečeni, kako kaže predsednik Slaven Ćorić, smrt mladog golmana je velika tragedija za sport Republike Srpske.

- Tužni smo. Nismo mi izgubili samo fudbalera, mi smo izgubili mladića ovog sela, čoveka koji je trebalo da bude otac, domaćin i ponos Osinje. Pokušavamo pomoći roditeljima i rodbini, ali znamo da tu pomoći nema, sve su reči potrošene kada na ovakav način ode čovjeke na pragu života - priča predsednik kluba Ćorić.

I u Fudbalskom savezu Republike Srpske su zatečeni.

- Saosećamo s bolom i patnjom porodice Majstorović, uz želju da se ovako nešto nigde, nikom i nikada više ne dogodi. Fudbalski savez RS i Područni fudbalski savez Doboj će pružiti svaki vid podrške porodici. Ovo je težak trenutak za fudbal Srpske, ali i sport u celini - rekao je Rodoljub Petković, generalni sekretar FS Republike Srpske.


U UTORAK SAHRANA

KAKO kažu u fudbalskom klubu Bratstvo iz Donje Dubice, svi će ići na sahranu.

- Organizovano ćemo ići u Osinju na sahranu nesrećnog mladića, a ponudićemo se porodici da pomognemo i oko organizacije i troškova same sahrane. Ovo je težak trenutak za sve nas - rekao je Stanko Tomić, predsednik dubičkog Bratstva.

Dejan Majstorović rođen je 1. aprila 1993. godine. Nesrećni mladić biće sahranjen u utorak u 12 časova na mesnom groblju u Osinji.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Andrej

12.10.2015. 10:35

Tuga, zalost... Nek ti je laka crna zemlja... Iskreno saucesce porodici i rodbini i prijateljima... :(