NEKADA druženje sa Denisom Rodmanom, kupovina tramvaja, "Veliki brat", a danas potpuna "ilegala" - rad sa plemenitim metalima, bez interesovanja za fudbal, bilo kakvih izleta u javnost. Slučajan susret sa Sašom Ćurčićem na beogradskom aerodromu otkriva zašto ga već nekoliko godina nema u javnosti i zašto ni najbolji prijatelji ne uspevaju da ga lociraju, a ne tako davno je cela Srbija pratila svaki njegov korak.

- Inkognito sam, poluživ. Pet godina već živim u Londonu, ne znam ništa, ne pratim ništa, "skinuo" sam se s fudbala. Prihvatio sam razgovor, jer su u pitanju "Večernje novosti", iako su pokušavali da me dobiju razni tabloidi, kopaju nekakve priče od pre 20 godina. Ne interesuje to mene čoveče, nisam tabloidan tip. Od kako sam sa njima raskrstio podigao sam se, skočio gore i uspeo - počinje razgovor nekadašnji as Partizana Saša Ćurčić, koji je i pored ogromnog talenta bio u žiži javnosti više po učinku van terena nego na njemu.

DRUŽIM SE SA MILIJARDERIMA SLOBODNO vreme Saše Ćurčića nije kao ranije ispunjeno žurkama do sitnih sati i potocima alkohola.
- Ma kakvi, smirio sam se skroz. Živim pored stadiona Čelsija, družim se sa Matićem i Banetom Ivanovićem, kao i sa ljudima iz biznisa. Izlazim na večere sa milionerima i milijarderima, to je sada moj život - smeje se Ćurčić.

"Odmotavanje" perioda u kojem ga nema na javnoj sceni pokazuje da Đurčićev svakodnevni život nije ništa manje zanimljiv.

- Radio sam u Mančester sitiju godinu dana, nisam bio trener, samo koordinator. Ja sam čovek ideja, vizionar neću da gušim svoj raskošni talenat na terenu. Sa decom više neću nikada da radim. Našao sam sebe u biznisu, pre tri, četiri godine sam se školovao za biznis menadžment. Nisam znao šta da radim, pa sam završio fakultet za plemenite metale. Otvorio sam kompaniju, imam dobre kontakte i guram, dobro ide.

Posle punih pet godina u Beogradu se obreo na poziv nekadašnjeg saigrača iz Humske, a sada sportskog direktora Partizana Dragana Ćirića.

- Ćira je najbolji čovek kojeg poznajem i najbolji fudbaler sa kojim sam igrao. Razgovarali smo o mogućnosti da mu pomognem, da iskoristim svoje veze u Mančester sitiju. Video sam se i sa Tumbom (potpredsednik Ljubiša Tumbaković), eto bio sam na stadionu posle baš dugo vremena, ne znam ni sam koliko je prošlo. Sada treba da mu se pomogne, lako je otići kada je teško.

Tokom boravka u Humskoj došlo je i do susreta sa Žarkom Zečevićem, koji se na nedavnim izborima ponovo aktivno uključio u zbivanja u Partizanu.

- Nije me prepoznao iz prve, valjda sam se malo ugojio. Ma super je Zeka, nije on nikada ni odlazio, a to gde se on vraćao ili nije ne znam, što se mene tiče nije nigde išao. Šteta što sa Nenadom Bjekovićem nije u dobrim odnosima, ja bih najviše voleo da se izmire i uradiću sve da tako bude. Moram eto i Nenada da vraćam, to njihovo pomirenje bi mi bilo veliko zadovoljstvo. Veliki ljudi praštaju, valjda shvataju to.

Do posete Draganu Ćiriću Partizan nije pratio ni informisanjem o rezultatima, a kamoli ozbiljnije. Razlog je bivša uprava.

- Nisam bio protiv Totenhema na utakmici u Londonu, nisam hteo da se poistovećujem sa tom dripačkom gardom, koju bi trebalo krivično goniti. Da sam predsednik Partizana, sada bivšeg prvog čoveka Dragana Đurića krivično gonio. Šta sad, ostaviš minus 20-30 miliona i ideš u Medulin. U Londonu bi takve čekala teška robija. Ostavio je klub u minusu iz kojeg se ni Stouk ne bi iščupao.

Ni promena garniture nije dovoljna da Ćurčić pomisli da se u bilo kojoj varijanti uključi u rad kluba iz Humske.

- Šta ću ja u Partizanu, imam britansku penziju koja je maltene deset puta veća od direktora "Telekoma". Otišao sam u normalnu zemlju, sve imam, sve sam dobio i uživam u životu. Smirio sam se, nema me nigde, ne zovem nikog, nemam nikakav stres i ne nedostaje mi ništa, posebno ne slava i razna cimanja. Presekao sam to - zaključio je Ćurčić.

PROČITAJTE JOŠ:

Nikolić: Deficit u odbrani rešavamo u naredna dva, tri dana

Hamburg uzima Škuletića. Božović: Tumbaković upropaštava Partizan

Antić se vraća u Kinu

Milutinov ne razmišlja o rivalu u plej-ofu: Imamo šansu za Evroligu

Tragedija u Bihaću: Mladi košarkaš preminuo na treningu

Đoković: Godinama sam sumnjao u sebe

Šekularac: Ne može bek da bude vođa, Tumbaković: Matić ozbiljan momak