BELEK

Od izveštača "Novosti"


PROBLEM sa deficitom igrača u poslednjoj liniji, koji poslednjih dana praktično u svakom razgovoru sa novinarima potencira trener Partizana Marko Nikolić, sve je drugo samo ne nepotrebno trošenje energije na priču i popunjavanje medijskog prostora.

Utakmica protiv moskovskog Dinama je tu temu demaskirala do krajnjih granica, a sam pogled na spisak fudbalera koji se trenutno nalaze na pripremama u Beleku dovoljan je pokazatelj poteškoća sa kojima se susreće stručni štab. Kada na jednog defanzivca dođu dvojica vezista to nikako nije, niti može da bude dobro...

A situacija u igračkom kadru jesenjeg šampiona je baš takva iako gole brojke pokazuju nešto drugo. Nikolić trenutno ima na raspolaganju osam fudbalera koji su po vokaciji defanzivni i 12 veznih igrača. Kada se uzme u obzir da su u jesenjem delu prvenstva dres Partizana nosila samo petorica igrača koji su i sada u kombinaciji za proleće, a da Ostojić i Pauljević nisu bili uz ekipu (Bogosavac nije dobijao priliku), jasno je da je manevar duplo "gušći" (desetorica odigrala bar jedan meč jesenas). To u modernom fudbalu nikako nije i ne može da bude uobičajeno.

- Do problema je došlo vrlo jednostavno, odlaskom Vojislava Stankovića iz kluba po isteku ugovora, povredom Miroslava Vulićevića i propuštanjem prilike da se jesenas angažuje Nikola Vujadinović. Taj problem ćemo rešiti u naredna dva, tri dana ili najkasnije do polaska na drugi deo priprema. Sasvim sigurno ćemo pojačati konkurenciju sa dva igrača u poslednjoj liniji tima - objašnjava Nikolić genezu problema i ukazuje na vremenski period u kojem bi ova nesvakidašnja situacija trebalo da se arhivira.

"Oseka" fudbalera sa defanzivnim svojstvima za sada nije prisutna samo na levoj strani odbrane.

- Tu postoje dva proverena igrača i treći mladi koji je iza, oni u svakom trenutku mogu da igraju. Imamo samo dva centralna beka, a za normalnu organizaciju su potrebna četiri. Ukoliko Stevanović to pokrije, onda praktično nemamo desnog beka, jedina opcija ostaje Pauljević.

I pored nezavidne situacije, Nikolić veruje da improvizacija neće biti osnova rada u nastavku sezone.

- Apsolutno ne želim da funkcionišemo na taj način. Selekciju doživljavamo na ozbiljan način iako imamo nemamo nikakve uslove za dovođenje. Svakoga proveravamo mnogo puta, ne menjamo igrače na svakih šest meseci. Zato imamo na okupu tim koji je zajedno dugo vremena. Mislim da nam je dosta jedan centralni bek, jer se za nekoliko dana u pun trenažni proces vraća i Ostojić - zaključio je Nikolić.

KRAJ "PREKOMANDI" ZA ILIĆA

TOKOM jeseni pojavila se "rupa" u manevru koju je uspešno zakrpio crno-beli univerzalac Branko Ilić. Shodno činjenici da je defanziva ta koja je trenutno kadrovski sporna, jasno je da će iskusni defanzivac moći da se koncentriše na svoje osnovne zadatke.

- Branko Ilić će igrati u poslednjoj liniji. Vratio se Brašanac, stigao je Stefan Babović, tu su Drinčić, Saša Marković, Ilić i ostali. To mesto je sada dobro popunjeno - objašnjava Nikolić.