Čuveni Gloub teatar pred zatvaranjem? Korona jača od Šekspira

Tanjug

sreda, 20. 05. 2020. u 22:53

Чувени Глоуб театар пред затварањем? Корона јача од Шекспира

Depositphotos

Čuveni Gloub teatar, koji je do zatvaranja funkcionisao bez državnih subvencija, teško će prebroditi krizu prouzrokovanu pandemijom koronavirusa

Čuveni Gloub teatar, koji je do zatvaranja funkcionisao bez državnih subvencija, teško će prebroditi krizu prouzrokovanu pandemijom koronavirusa, piše Gardijan.


Zbog novonastala situacije u Velikoj Britaniji, Džulijan Najt, predsedavajući Donjeg doma britanskog parlamenta oformio je komitet za istraživanje utucaja koronavirusa na sektor kreativnih industrija u državi i pisao državnom sekretaru za kulturu Oliveru Daudenu tražeći dodatnu pomoć.


Umetnička direktorka Gloub teatra Mišel Teri apelovala je na sve koji su kupili karte za otkazane predstave na početku pandemije da taj novac doniraju pozorištu i pomognu mu da preživi u ovom izazovnom vremenu.


Ako Gloub teatar bude zatvoren, upozoravaju iz pozorišta, bila bi to tragedija za umetnost, za zaostavštinu najpoznatijeg engleskog pisca Vilijama Šekspira, ali i za Britaniju u celini.


"Mi pripadamo nesubvencionisanom umetničkom sektoru i u krizi poput ove ne postoji mehanizam koji bi nam pomogao. Ovo je u finansijskom pogledu pogubno za nas i čak bi moglo biti sa trajnim posledicama", upozoravaju iz Gloub teatra.


Depositphotos

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije