GRUPA "Van Gog" uradila je, od subote uveče pa sve do nedelje u zoru, nešto što će se dugo pamtiti i prepričavati. U moru izvođača koji su ovih dana rešili da obraduju obožavaoce nastupima uživo, kad su već pravi koncerti, zbog pandemije virusa korona, odloženi za neka bolja vremena, Zvonimir Đukić Đule, Srboljub Radivojević i povratnik u bend Dragan Ivanović družili su se onlajn sa fanovima i svirali im putem "Fejsbuka" i "Instagrama" od subote u 17 časova pa sve do nedelje u pet ujutru, to jest, tokom trajanja policijskog časa.

Tako nešto, razume se, donelo je mnoge trenutke koji se obično ne viđaju na koncertima koji traju dva-tri sata. Uz nizanje mnogobrojnih hitova, ali i manje poznatih pesama, obožavaoci su uživali i u dijalozima rok trojke, uz tehno i džez improvizacije. U svakom momentu nekoliko hiljada fanova pratilo je živi prenos, a čak ni u sitne sate brojka nije pala ispod 1.000. Ukupno, na "Fejsbuku" i na "Instagramu", nesvakidašnje dešavanje je ispratilo oko pola miliona ljudi. Publici je posebno interesantno bilo kad je bend posetila ekipa RTS, a tokom uključenja uživo u program Javnog servisa i razgovora sa novinarima, Đule je, kako i priliči situaciji, nosio masku.

Bend je konstantno pratio reakcije obožavalaca na društvenim mrežama, a one su bile prepune oduševljenja. Fanovi su i međusobno komunicirali, i euforično su konstatovali da se svi zajedno muzikom bore protiv korone. Nisu odustajali ni u gluvo doba noći, kad bi bend pogasio svetla i otišao u susednu prostoriju da se malo odmori. U jednom momentu, tokom noći, kolegama su podršku pružila braća Jelić iz "Ju grupe", pa je Đukić, njima u čast, nakratko zapevao stihove pesme "Od zlata jabuka".