TEK što su autori pesme "Svadba velika", koju će "Balkankubano" i Bora Dugić izvesti na predstojećoj "Beoviziji", promenili tekst nakon reakcije Autonomnog ženskog centra da njihova numera poziva na nasilje, u ponedeljak je izbio novi skandal. Naime, zagriženi fanovi "Pesme Evrovizije" su u kompoziciji "Tajna", koju će pevati Ana Milenković, nekadašnja članica "Bjuti kvins", koje su bile bek vokali Mariji Šerifović kada je 2007. sa "Molitvom" trijumfovala u Helsinkiju, prepoznali instrumentalnu temu iz uvodne špice crtanog filma "Iks men".

- Okej, da li možemo da diskutujemo o tome da "Tajna", pesma Ane Milenković, koja se nalazi u srpskom nacionalnom izboru za "Evroviziju", u sebi jasno sadrži delove iz pesme za uvodnu špicu "Iks mena"? - piše u njihovoj objavi.

Ana Milenković će biti 11. izvođač drugog polufinala "Beovizije" 29. februara, a muziku i tekst za pesmu "Tajna" napisao je Dušan Bačić. Kada smo ga pozvali za komentar, za "Novosti" je izjavio da ima sličnosti, ali da nije plagijat.


PROČITAJTE JOŠ: Harvi Vajnštajn proglašen krivim u 2 od 5 tačaka optužnice


- I ja sam prvi put jutros video optužbe da "Tajna" previše liči na temu iz crtaća "Iks men" - rekao nam je kompozitor Bačić. - Odmah sam poslušao temu, ima sličnosti, a teško da može da se tvrdi da je reč o plagijatu. Drago mi je da su ljudi iz cele Evrope to ispratili, da su se zainteresovali za Aninu pesmu. Znam da se mnogi bave pronalaženjem sličnosti, i ranijih godina je toga bilo, ali optužbe nisu ozbiljne. Sličnosti ima u jednom malom delu pesme.

"Beovizija" će biti održana za vikend - u petak i subotu su polufinalne večeri, a finale je u nedelju 1. marta. Predstavnik Srbije na "Evrosongu" u Roterdamu nastupiće u drugom polufinalu, 14. maja.