Vajnstin me etiketirao kao silovatelja dece: Roman Polanski prvi put progovorio o novim optužbama

V. N.

13. 12. 2019. u 22:20

Вајнстин ме етикетирао као силоватеља деце: Роман Полански први пут проговорио о новим оптужбама

EPA-EFEJULIEN DE ROSA

Mediji pokušavaju da me pretvore u čudovište i odnose se prema meni veoma nasilno

FILMSKI režiser Roman Polanski (86) prvi put je progovorio otkako su protiv njega iznete nove optužbe za silovanje, poručivši da mediji pokušavaju da ga pretvore u čudovište, te da se prema njemu odnose "veoma nasilno". U intervjuu za "Pari mač" za svoje probleme okrivio je holivudskog producenta Harvija Vajnstina, tvrdeći da je pokušao da ga etiketira kao "silovatelja dece", kako bi (ispostaviće se bezuspešno), sprečio da film "Pijanista" 2003. dobije Oskar. Vajnstin je tada gurao svoj film "Čikago", koji je na kraju osvojio šest Oskara, uključujući i onaj za najbolji film, dok je "Pijanista" Polanskom i glavnom glumcu Edrijenu Brodiju doneo Oskare.

- Vajnstin je iskopao moj slučaj sa Samantom Geler, tada star 26 godina, za koji više nikog nije bilo briga - obrušio se Polanski na holivudskog mogula. - Njegov agent za medije bio je prvi koji me je nazvao silovateljem dece.

Polanski je priznao da je 1977. imao seksualni odnos sa tada 13-godišnjom Samantom Geler, u zamenu za 90 dana zatvora. Odslužio je 42 dana i pušten je, ali je 1978. pobegao iz Amerike, čije ga pravosuđe i dalje traži. Apsolutno je negirao poslednje optužbe za silovanje i nazvao ih apsurdnim, a intervju je dao samo zbog treće supruge, glumice Emanuel Senje i dece:

PROČITAJTE JOŠ - Još jedna žena optužila Polanskog

- Ja sam navikao na laži, postao sam debelokožac. Ali, mojoj deci i Emanuel to teško pada. Užasno pate. Vređaju ih i prete im na društvenim mrežama. Naravno, to je moja odgovornost, pogrešio sam 1977, a moja porodica pola veka kasnije plaća cenu.

Mada je u Holivudu persona non grata i izbačen je iz Akademije filmskih nauka i umetnosti, Polanskog u Francuskoj vole. Njegov poslednji film "Oficir i špijun" je za tri nedelje prikazivanja pogledalo milion i po ljudi.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije