Dražen je okovani Amadeus: Sprema se mjuzikl o jednom od najboljih košarkaša

petak, 18. 10. 2019. u 10:30

Дражен је оковани Амадеус: Спрема се мјузикл о једном од најбољих кошаркаша
Priču o košarkaškom Mocartu, rade Ivica Krajač, Dražen Žanko i Dražen Runje, a predstaviće je 22. oktobra u Zagrebu

JEDAN od najboljih jugoslovenskih i evropskih košarkaša Dražen Petrović, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 7. juna 1993. u Nemačkoj, biće glavni lik u mjuziklu, pod nazivom "Okovani Amadeus". Muzičku priču u tri čina, o košarkaškom Mocartu, rade Ivica Krajač, Dražen Žanko i Dražen Runje, a predstaviće je u utorak 22. oktobra u Košarkaškom domu Dražena Petrovića u Zagrebu, na rođendan pokojnog sportiste čijim su se veštinama i umeću svi divili.


PROČITAJTE JOŠ - "Tačno je, razvodimo se": Poznati pevač rastaje se od 13 godina mlađe misice


Autori mjuzikla su se, u dogovoru sa Draženovom majkom Biserkom Petrović, odlučili za netipičan mjuzikl, koji će biti spoj antičke predstave i songova. Prvi čin je završen, kao i prvi song "Za sva vrimena", a sada treba odabrati režisera i glumačku postavu za mjuzikl, čija se premijera očekuje na proleće.

- Od Draženovog odlaska prošlo je 26 godina, ali svima nam se čini da je on još među nama - izjavila je Biserka Petrović, koja je oduševljena idejom o mjuziklu. - Toliko toga je u životu uradio, toliki je trag ostavio da ga svi još osećamo.


Komentari (3)

неимени

18.10.2019. 11:41

Антички музикел? Па кад видиш шта урадише ћаћи Јолету и како замрзише и ћалета и његове, а тиме и сами себе, а да шта је онда него античка трагедија. Него, оће'л у том музикелу ипак бити која строфица о ћалету му, Јоли? Бисерка ће певати, не сумЉам. Брату Аци нису успели довољно добро да промене име као шта су успели са оцем Јолом, тако да је питање дал'ће која строфица да припадне и брацики Ацики.

Realno

18.10.2019. 12:35

Jel to onaj sto je propagirao NdH dok smo bili Juga,i sto je pljuvao po nama Srbima .