POP zvezda Tejlor Svift nagrađena je za spot godine "You need to calm down" na sinoćnoj dodeli MTV muzičkih i video nagrada za 2019. u "Prudenšl centru" u Nju Džerziju, a sama ceremonija počela je njenim izvođenjem ove numere posvećene gej populaciji. U videu u kome Sviftova proziva homofobe i one koji je mrze, pojavljuje se više poznatih ličnosti, kao što su Elen Dedženeris, Lavern Koks, Ru Pol, postava "Kvir Aja"... Upravo sa nekolicinom njih ona se i pojavila na sceni kad je primala nagradu. Tejlor je kasnije izvela i naslovnu pesmu "Lover" sa albuma objavljenog u petak. Ona je dobitnica još dva priznanja, pa je, zajedno sa Arijanom Grande, koja je, između ostalog, imenovana za umetnicu godine, dominirala po broju nagrada.


PROČITAJTE I:"Vreteno" zlatno u BugarskojNagradu "Majkl Džekson video vangard" dobila je reperka Misi Eliot, koja je tom prilikom istakla da su njene inspiracije Dženet Džekson, Madona, Piter Gebrijel i Basta Rajms. Bili Ajliš, koja je nagrađena kao najbolja nova umetnica, nije prisustvovala ceremoniji, kao ni BTS, koji su proglašeni za najbolju grupu i najbolje izvođače korejskog popa.

Među drugim pobednicima su Kardi B, koja je dobila nagradu za najbolju hip-hop numeru "Money", a "Sucker", hit "Džonas bradersa", najbolja je pop pesma. "Senorita", koju su izveli Šon Mendes i Kamila Kabeljo za vreme programa, osvojila je nagrade za najbolju saradnju i kameru, a "Call you mine" dua "Čejnsmoukers" i Bibi Redže za najbolji ples. "Old town road", repera Lila Nas Iksa, dobila je nagradu za pesmu godine, a spot za najbolju režiju.