ON JE PRETNjA PO NACIONALNU BEZBEDNOST: Zašto se Miloš Biković našao na crnoj listi u Ukrajini i ko ga je prijavio?

Novosti online

23. 08. 2019. u 20:33

ОН ЈЕ ПРЕТЊА ПО НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ: Зашто се Милош Биковић нашао на црној листи у Украјини и ко га је пријавио?

Foto Tanjug / Miloš Biković

- Mislim, glumim ja nekad bolje nekad gore, ali ne baš tako da je ugrožena bezbednost nacije - napisao je Biković
Vlasti Ukrajine zabranile su ulazak našem glumcu Milošu Bikoviću u tu zemlju i stavile ga na crnu listu "delatnika iz oblasti kulture koji rade protiv teritorijalne celovitosti Ukrajine.

Popularni glumac, koji je značajnu karijeru izgradio ne samo u Srbiji već i u Rusiji, za šta ga je i ruski predsednik Vladimir Putin odlikovao medaljom Puškina, potvrdio je na svom Tviter nalogu da mu je zabranjen ulazak na teritoriju Ukrajine.

- Ne znam kako se na ukrajinskom kaže, ali na srpskom imamo izreku: "Naljutio se kmet na selo, pa... Dalje znate i sami" - naveo je on.

Biković se u par navrata takođe oglasio na društvenim mrežama tim povodom.

- Mislim, glumim ja nekad bolje nekad gore, ali ne baš tako da je ugrožena bezbednost nacije - napisao je.

Kako se nezvanično saznaje, Ukrajina je Bikoviću zamerila što je snimao film "Balkanska međa" na teritoriji Krima, nekadašnjeg dela Ukrajine koji je Rusija anektirala.

Taj film ruske produkcije, koji govori o sukobima na Kosovu a u kojem Biković igra jednu od glavnih uloga, sniman je u Beogradu, na Zlatiboru, u Novoj Varoši, Moskvi, ali i na Krimu. Snimanje na Krimu održano je u aprilu prošle godine, u gradovima Fedosija i Sevastopolj.

Zanimljivo je da su meštani Fedosije glumili kosovske Albance, dok je snimanje u Sevastopolju, kako navode ruski mediji, prema odluci gradskih vlasti bilo pod nadzorom ruskih službi bezbednosti.

Biković je povodom zabrane ulaska u Ukrajinu rekao da ga je odluka Kijeva iznenadila.

Ovo mi se prvi put dešava i nadam se poslednji. Nasmejao sam se, kako da reagujem na ovako nešto. Moram da priznam da nemam neku veliku želju da idem tamo - kazao je Biković pa istakao da je bio u nekoliko navrata u Ukrajini.

Prema saznanjima, Bikovića su vlastima u Kijevu prijavili aktivisti centra "Mirotvorec", koji se bavi "zaštitom bezbednosti Ukrajine".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

zaliv.net

23.08.2019. 20:58

Jaka stvar, zar ti ukrajinci zaista misle da su nezaobilazna destinacija ili shta? Zapravo to je drzava koju treba zaobilaziti dok se ne normalizuju prilike.

Đorđe

24.08.2019. 08:32

Srbima su bliski i Rusi i Ukrajinci, tako da mi treba da se držimo neutralno u njihovom knfliktu.