LJubomir Bulajić: Voda nosi sve brige

T. Mirković

05. 05. 2019. u 13:15

Ljubomir Bulajić iz "Državnog službenika"dočarava nam misteriozni svet tajnih srpskih službi u krimi-drami "Državni službenik"

Љубомир Булајић: Вода носи све бриге

Foto P. Milošević

ULOGOM mladog operativca BIA,glumac LJubomir Bulajić dočarava nam misteriozni svet tajnih srpskih službi u krimi-drami "Državni službenik" , autora Predraga Antonijevića i Dimitrija Vojnova. Da je ono što gledamo na malim ekranima, ipak fikcija, ponegde oslonjena na realne događaje, objasnio nam je Bulajić, koji trenutno privodi kraju snimanje prve sezone i priprema se za seriju "Crveni mesec".

- Ono čemu smo mi kao glumci težili jeste to da svojim likovima damo život, da to ne budu puke karikature ljudi iz službe - kaže LJuba Bulajić. - Tako svako od nas nosi u sebi nešto malo dublje od samog posla kojim se bavi. Pre nego što smo ušli u snimanje imali smo priliku da posetimo prostorije BIA i malo se konsultujemo sa zaposlenima. Pored glumačkih proba, pripremani smo i za akcione scene, a njih u seriji ima podosta. Prvi put tokom karijere imam priliku da u toj meri pred kamerama mlatim pištoljima, puškama i jurim kolima.

Da ulogu operativca nije dobio jer je ošišao lokne po kojima je dugo bio prepoznatljiv, LJuba nas je uverio kroz smeh.

- Najiskrenije se nadam da su mi Gaga, Žile i Leka ulogu dali na osnovu nekih drugih parametara, a ne zbog frizure. Šalu na stranu, rešio sam letos posle nekoliko godina da malo promenim stajling. Nije mi žao i ne verujem da ću se u skorije vreme vraćati na taj imidž.

* Kakva je saradnja sa Gagom Antonijevićem?

- Prvi put sam imao prilike da radim sa Gagom, i nosim veoma lepe utiske. Čovek sa velikim iskustvom koji sve što je naučio na Zapadu primenjuje ovde.

* Kako ste otkrili glumački poziv?

- Mislim da je tu zaslužan moj otac, koji me je u periodu odrastanja usmerio na pravi način i otkrio čari bavljenja glumom. Ostalo je došlo samo od sebe. Retke su profesije gde čovek ima priliku da radostan ide na posao. Mi glumci smo u tom smislu stvarno privilegovani, iako se desi da to ponekad zaboravimo.


Agenti na zadatku / Foto Instagram_ljubabulajic


* Igrali ste sa velikim srpskim glumcima i rediteljima. Ko je na vas ostavio najjači utisak?

- Šotra, Manda, Berček. Spisak je dug, ali njih trojicu bih izdvojio na prvom mestu. Suvišno bi bilo objašnjavati zbog čega.

* Šta se želeli da budete kada ste bili mali?

- Sve što sam želeo, to sam i bio. Policajac, lopov, mornar, kralj, slikar, advokat, astronaut, predsednik.

* Da li vam je ribolov još uvek jedna od omiljenih aktivnosti?

- Apsolutno. Mislim da svaki čovek treba da ima ventil, gde nestaje sva negativna energija. Za mene je to upravo ribolov, a nekad i samo boravak pored vode. Ne kažu džaba da voda nosi sve brige. A i dok god sam ribolovac, prolazim kao sportista. Zbog brojnih obaveza u poslednje vreme ne stižem mnogo da se posvetim ovom hobiju, ali zato noću stižem da sanjam reku i more.

SLOGA NA SNIMANJU

LJUBA nam je otkrio da se sa partnerima u seriji Milanom Marićem i Martom Bjelicom odlično slagao.

- Mislim da je pozitivna energija jako važna među partnerima, a nas troje smo se ukačili na prvu loptu. Marta zna ponekad da bude malo teška, kad izgubi u "Ne ljuti se čoveče", ali nismo joj zamerali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije