Slavko Nikolić slavi srpsku tradiciju

M. Ćunković

26. 11. 2018. u 08:54

Poznati tenor nastupiće 5. decembra u Atrijumu Narodnog muzeja U Beogradu

Славко Николић слави српску традицију

Foto Promo

TENOR Slavko Nikolić, pred koncert nazvan "Kad ja viđeh oči tvoje" 5. decembra (20) u Atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu, najavljuje repertoar sastavljen od najlepših srpskih solo pesama 20. i 21. veka koje su komponovali Stanislav Binički, Petar Konjović, Isidor Bajić, Josif Marinković, kao i savremeni autori - Milovan Filipović, Miroljub Aranđelović Rasinski...

- Publika će čuti bisere kao što su "Stojanke, mori, Stojanke", "Grivna", "Nane, kaži tajku", "Pod pendžeri", "Gde si dušo, gde si rano", "Moj deda Solunac", "Rasle tikve na bunjištu", "Nebeski puk", "Marš na Drinu" - kaže, za naš list, Nikolić. - Koncert je posvećen stogodišnjici pobede u Prvom svetskom ratu.

Umetnik naglašava da je ovaj događaj veoma značajan za srpsku kulturu, zbog negovanja tradicije i podržavanja domaćih kompozitora da stvaraju nova dela.

- Izvlačimo iz arhiva neke pesme koje nisu dugo izvođene, vaspitavamo mlade u Srbiji. Sve te numere odražavaju duh vremena, i u muzici i u tekstu.

Na koncertu će gostovati Nikolićeva nekadašnja učenica, sopran Ana Stanković, gitarista Petar Golubović, kao i Slavkov dugogodišnji saradnik, profesor Miodrag Čolaković, za klavirom.

Pročitajte još: ''Bal'' za Dejanov jubilej

- Sa njim sam imao mnogo koncerata širom sveta. Gostovali smo u Parizu, Londonu, snimili smo i pet diskova.

Nikolić je karijeru počeo 1985. kao solista Ansambla vojske Jugoslavije, a od 1997. je solista muzičke produkcije RTS.

Nastupao je sa poznatim stranim i domaćim dirigentima. Beogradska publika pamti, pre svega, njegovih deset nastupa u rasprodatom Ruskom domu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)