LOS ANĐELES - Pirat sa Kariba, Džoni Dep našao se ove godine na samom vrhu Forbsove liste najpreplaćenijih zvezda Holivuda.

Slavni glumac, čija godišnja zarada od filma dostiže 30 miliona dolara, vratio je samo 1,20 dolara za svaki dolar koji su holivudski studiji uložili u njega. Svoju visoku poziciju na spisku "neisplativih" glumaca, Dep duguje prvenstveno filmovima kao što su "Mordekaj", "Usamljeni rendžer" i "Virtuelna svest" koji su jako loše prošli na blagajnama.

Uprkos nezahvalnom Forbsovom rangiranju, Depova karijera je nedavno krenula uzlaznom putanjom. Kritičari očekuju da bude nominovan za Oskara za najboljeg glumca za ulogu bostonskog gangstera Vajtlija Baldžera u mafijaškom trileru "Black Maš" Skota Kupera.

Svih 10 glumaca na Forbsovoj ovogodišnjoj listi najpreplaćenijih su muškarci, za razliku od nedavno objavljenog spiska najisplativijih holivudskih glumaca na kom dominiraju žene, sa čak četiri njih - Mila Kunis, Skarlet Johanson, Gvinet Paltrou i Ema Ston, u top pet.

Najpreplaćeniji glumci u prethodnoj godini po proceni Forbsa su pored Depa, Denzel Vošington (6,50 dolara), Vil Farel (6,80), Liam Nison (7,80), Vil Smit (8,60), Kristijan Bejl (9,20), Čening Tejtum (10,80), Bred Pit (12,00), Ben Aflek (12,30) i Tom Kruz (13,60).