MIROTIĆ PODIŽE HOTEL NA STAROJ PLANINI: Proslavljeni košarkaški as Barselone u Pirotu predstavio svoj veliki projekat

V. ĆIRIĆ

29. 11. 2020. u 08:50

POSLE srpskog reprezentativca Miloša Teodosića koji je izgradio luksuzan hotel na Divčibarama, još jedan košarkaški as planira da investira u hotelijerstvo u Srbiji.

МИРОТИЋ ПОДИЖЕ ХОТЕЛ НА СТАРОЈ ПЛАНИНИ: Прослављени кошаркашки ас Барселоне у Пироту представио свој велики пројекат

Foto privatna arhiva/AP

Nikola Mirotić, proslavljeni košarkaš Barselone (pre toga je sa Čikago Bulsima briljirao u NBA ligi) i reprezentativac Španije, u Pirotu je predstavio svoj projekat razvoja dela Stare planine, gde se nalazi nekadašnji hotel "Stara" na Planinarskom domu, koji je kupio pre dve godine.

Za mnoge je iznenađenje da Mirotić, rođen u Crnoj Gori, ulaže u turizam i stočarstvo u ovom, kako je rečeno na prezentaciji, nepravedno zapostavljenom delu planine. Da li je, možda, na njegovu odluku uticao njegov trener, Piroćanac Svetislav Kari Pešić, najmanje je važno, tek na mestu hotela koji je bio u vlasništvu "Tigar" AD, porodična firma Nine i Nikole Mirotića gradiće hotel sa 4 zvezdice, kapaciteta 66 soba i 4 apartmana. Projekat hotela, kažu Mirotići, biće inspirisan šarama pirotskog ćilima, koji je 2012. godine uvršten na Uneskovu listu nematerijalnih kulturnih dobara Republike Srbije.

Neposredno uz zdanje hotela, na sadašnjem igralištu u šumi gde je jugoslovenska košarkaška reprezentacija 1990. bila na pripremama nakon kojih je osvojila Svetsko prvenstvo u Buenos Ajresu, porodična kompanija Mirotića gradiće sportsku dvoranu.

- Planirano je, pored ostalog, da se organizuju kampovi za decu, pripreme profesionalnih sportskih ekipa, seminari, konferencije, što će sve doprineti turističkom pozicioniranju Pirota i Stare planine - rečeno je na predstavljanju Mirotićevog projekta.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je rekao da imponuje činjenica da je svetsko košarkaško ime Nikola Mirotić i jedna porodica iz Crne Gore došla da ulaže milione evra u poslove na Staroj planini od kojih će koristi imati ceo kraj.

Od izgradnje luksuznog objekta imaće koristi i farma ovaca "Eva" (nekadašnje Bele vode), koja će snabdevati Mirotićev hotel. Marija Velimirović kaže da će se stado na farmi stalno uvećavati, na proleće će biti 1.000 ovaca, umesto sadašnjih 700.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)