NIŽE SPORTOVE I TITULE: Rade Pantić (56), iz Jagodine, petostruki državni i dvostruki svetski šampion u bodi-bildingu, u kategoriji seniora

Zorica Gligorijević

04. 10. 2020. u 15:30

RADE Panić (56), iz Jagodine, trenira od desete godine. Dok se aktivni sportisti, uglavnom, opredele za jedan sport, on se bavio svim sportovima, osim tenisom.

НИЖЕ СПОРТОВЕ И ТИТУЛЕ: Раде Пантић (56), из Јагодине, петоструки државни и двоструки светски шампион у боди-билдингу,  у категорији сениора

Foto privatna arhiva

I uvek je bio u vrhu. Prva ljubav bili su mu borilački sportovi. Nosilac je crnog pojasa u karateu, džudu i džiju-džici, ima i sertifikat B za instruktora karatea i džiju-džicu. Sa samo 12 godina počeo je ligaška takmičenja u košarci i dve godine je bio najbolji strelac. Potom se bavio fudbalom, odigrao je 1.000 utakmica, dao je 500 golova i igrao do 44. godine.

Foto privatna arhiva

Bavio se kik-boksom u klubu Palmini tigrovi, član je Asocijacije praktičnih strelaca, bio je sportski direktor ŽORK Jagodina, kada su odbojkašice osvojile titulu u prvoj ligi, instruktor je plivanja, streljaštva i gađanja iz pištolja...

ORIGINALAN Performansi na sceni, Foto privatna arhiva

Iako sa godinama karijera sportista obično ide silaznom putanjom, Panić je tek počeo da niže uspehe i osvaja pehare. Od 2000. godine počeo je da se bavi bodi-bildingom, nastupio na 70 takmičenja, i postao petostruki državni i dvostruki svetski prvak u kategoriji seniora, u kojoj su takmičari mlađi od njega i po 30 godina. Pobeđivao je jer je najspremniji, a najbolji scenski nastup ima 15 godina.

PUBLIKA

PANIĆ kaže da bodi-bilding predstavlja izgradnju tela, i da mu nije bilo lako da sa borilačkih sportova, gde su potrebni elastični mišići, počne da gradi "čvrste" mišiće.

- Da je lako, Rade Panić bio bi svako! Od ostalih bodi-bildera razlikujem se i po tome što pevam dok poziram na sceni. Jedan od emotivnijih nastupa bio je na balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori pre dve godine. Nastupao sam uz pesmu "Pukni zoro", a publika je bila na nogama i pevala sa mnom.

- Vladam scenom. Bitno mi je da je muzika moćna, jer se razlikujem od svih ostalih bodi-bildera koji uglavnom nastupaju uz jednu, bučnu numeru. Najviše volim da nastupam uz pesmu "Pukni, zoro", nekada ubacim pesmu "Rokera s Moravu" Drma, drma, plovak, pa poziram sa jelekom i šajkačom... Pošto sam nekada imao kolekciju od 300 kačketa, tokom nastupa publici sam bacio stotinak. Uvek improvizujem i pravim šou, jer znam da publika to očekuje od mene - veli Panić.

Foto privatna arhiva

Ovaj vrsni sportista završio je DIF u Beogradu, a radio je kao oficir za fizičku obuku u MUP 27 godina i sa tog mesta je penzionisan. Tri puta je proglašavan za najboljeg u Srbiji, što znači da je obuku sprovodio bez greške.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!