BAKSUZ RACA SADA PITON POŠTAR: Zanimljivosti koje se prepričavaju u Rudom

Rato Milović

09. 08. 2020. u 12:47

BAKSUZ Raca, dugogodišnji je nadimak poštaru u Rudom, sa krsnim imenom Zlatko, i prezimenom Perić.

БАКСУЗ РАЦА САДА ПИТОН ПОШТАР: Занимљивости које се препричавају у Рудом

Foto privatna arhiva

Nosi ga i pre nego što je postao raznosač pisama, depeša, računa, penzija po gradu, na krajnjem istoku Republike Srpske, i nekoliko okolnih sela.

"Proslavio" se ubistvom bebe pitona u jednom seoskom dvorištu, ubeđen da je to još jedna NATO ujdurma, jer još veruje da su i njegove ovce u dva navrata od "plavog jezika" i "bruceloze" stradale "zaprašivanjem iz vazduha", a ne od zaraženih komaraca, zbog čega je ovčarstvu rekao zbogom i postao poštar.
Posle obračuna sa zmijurinom u seoskom dvorištu, uz pomoć lopate koja mu se našla pri ruci, verujući da je i ona iz NATO programa, nadimku Baksuz Raca, sada mu je pridodat i onaj - Piton poštar.
Sve je nastalo kao plod nesporazuma i neznanja, jer poštar nije bio upoznat o nedavnoj poseti iz dijaspore sina seoskog penzionera sa ljubimcem - bebom pitona.
- Kada sam ga na vratima kuće ugledao znojava i preplašena, iskolačenih očiju, što mu nije svojstveno, mislio sam da ga je zakačio kovid 19. Umesto pozdrava, tražio je rakiju, a onda mi ispričao o borbi sa "nemani" u mom dvorištu. Ubeđen je bio da nas je spasao od "aždaje", a dodatno se preznojio kada sam mu objasnio koliko je piton plaćen i kako je stigao u moju kuću. No sve mu je oprošteno. Bolje da je to uradio Baksuz Raca, nego ja - kaže, za "Novosti", ovdašnji penzioner iz Gornjedrinskog regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024