PRETE SRBIMA KLANJEM, POLICIJA IH POSLUŠNO SLEDI: Vulin oštro reagovao na divljanje u Borovu selu, zatražio zvanično objašnjenje

Novosti online

02. 05. 2021. u 17:29

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je povodom divljanja hrvatskih ekstremista, koji su u Vukovaru na današnji praznik pozivali na ubijanje Srba.

ПРЕТЕ СРБИМА КЛАЊЕМ, ПОЛИЦИЈА ИХ ПОСЛУШНО СЛЕДИ: Вулин оштро реаговао на дивљање у Борову селу, затражио званично објашњење

Foto: P. Mitić/Facebook

- Ustaško divljanje u mestima u Hrvatskoj gde žive Srbi nije novost, pa čak ni kada im se smrt priziva na pravoslavni Vaskrs, ali jeste novost da policija Hrvatske poslušno sledi siledžije i kukavice, dok prete Srbima u Borovu Selu klanjem i ubijanjem. Putem zvaničnih kanala, zatražio sam od mojih hrvatskih kolega da nam daju objašnjenje o incidentu kao i da, ako je sve što je na snimku deljenom putem društvenih mreža istina, učine sve da i takozvani navijači "Dinama" i policajci koji su ih čuvali dok su Srbima pretili smrću, budu primereno kažnjeni - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom današnjeg događaja u Borovu Selu u kojem je grupa muškaraca marširala uz povike "Oj, Hrvatska mati, Srbe ćemo klati", a prema pisanju na mrežama, za njima je išao i policijski automobil.

- Činjenica da postoje ustaše, ne govori ništa ni o Hrvatima, ni o hrvatskoj državi, ali ako ne budu kažnjeni i oni i policajci koji ih štite, to će mnogo govoriti i o Hrvatima i o hrvatskoj državi - poručio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju