"BEOGRAD PAŽLJIVO ANALIZIRA" - Vučić: Objavljivanje „non pejpera“ smišljena strategija nekih koji su bliži stavovima Prištine

Tanjug

29. 04. 2021. u 14:18

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da Beograd pažljivo analizira "non pejper" o rešenju za KiM, ali da o detaljima ne može da govori, te istakao da ga plaši da je njegovo objavljivanje smišljena strategija nekih koji su po pitanju KiM bliži stavovima Prištine, nego Beograda.

БЕОГРАД ПАЖЉИВО АНАЛИЗИРА - Вучић: Објављивање „нон пејпера“ смишљена стратегија неких који су ближи ставовима Приштине

Foto: Tanjug

Na pitanje do kakvih se zaključaka stiglo analizom "non pejpera", i šta je za Srbiju prihvatljivo, s obzirom na njegovu izjavu da su neki delovi bolji i prihvatljivi od Ahtisarijevog plana, Vučić je rekao da su delovi prihvatljiviji od Ahtisarijevog plana, ali da to ne žnači da je rešenje dobro.

- Komplikovano je sve to, ali ne bih sada o tome govorio, jer imam neke dodatne strahove koje ne bih da iznosim u javnost... Plašim se da je objavljivanje ''non pejpera'' bila smišljena strategija u određenim krugovima koji su po pitanju KiM mnogo bliži stavovima Prištine, nego Beograda, u taktičkom smislu - rekao je Vučić.

On je dodao da nije od onih koji će da psuje i govori loše o idejama i dokumentima, dok to dobro ne prouči.

Beograd, kaže, sve to analizira, izvlači zaključke, i zato smo i pripremljeni.

- Moramo da budemo mirni, pametni, odgovorni i da se ne udaramo u prsa, već da zemlji obezbedimo mir, stabilnost za naš narod na KiM, da vidimo kako da čuvamo vitalne nacionalne interese - rekao je Vučić.

Dodao je da detalje analize ne može da iznosi u javnost, jer bi time otkrio deo naših karata i onoga što tek predstoji u dijalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)