"KURTIJA NE ZANIMA DIJALOG - ZANIMA GA VELIKA ALBANIJA": Petković o najnovijem potezu Prištine

Tanjug

28. 04. 2021. u 16:50

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je Aljbin Kurti, odbijanjem da 11. maja prisustvuje dijalogu u Briselu, pokazao da mu pitanje dijaloga uopšte nije na agendi, a ne na četvrtom ili sedmom mestu, kako je ranije govorio.

КУРТИЈА НЕ ЗАНИМА ДИЈАЛОГ - ЗАНИМА ГА ВЕЛИКА АЛБАНИЈА: Петковић о најновијем потезу Приштине

Foto AP

- Kurti je danas još jednom pokazao svoje pravo lice, da mu nije stalo ni do dijaloga, ni do kompromisa, ali da mu je itekako stalo do stvaranja tzv. Velike Albanije - rekao je Petković.

Kako kaže, Kurti svojim ponašanjem prema dijalogu i Beogradu jasno pokazuje antisrpski stav, ali time je, dodaje, zapravo ponizio i samu EU, u njenom sedištu, u Briselu, gde je pre osam godina dogovoren sporazum.

- Šta bi se desilo kada bi Beograd odbio da 11. maja učestvuje u nastavku dijaloga? Kakve bi sankcije Beograd snosio? Prištini se uvek gleda kroz prste - konstatovao je Petković. Zato, kaže, međunarodna zajednica i EU moraju sada da izvrše pritisak na Prištinu, kako bi se nastavio dijalog.

- Beograd je spreman i hoće da učestvuje u dijalogu. Spremni smo gotovo sutra da nastavimo i da pregovaramo, jer jedino tako možemo da dođemo do kompromisnog rešenja - rekao je Petković.

On je dodao da kompromisno rešenje Kurtija ni ne zanima, ali ga, kaže, itekako zanima da je u Tirani, da tamo glasa, ne za ovu ili onu političku partiju, nego direktno za ideju velike Albanije. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju