VUČIĆ U PONEDELJAK U BRISELU: Važan sastanak predsednika Srbije sa Ursulom fon der Lajen

Tanjug

23. 04. 2021. u 13:31

PREDSEDNICA Evropske komisije, Ursula fon der Lajen sastaće se u ponedeljak, 26. aprila, sa predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, najavljeno je u Briselu.

ВУЧИЋ У ПОНЕДЕЉАК У БРИСЕЛУ: Важан састанак председника Србије са Урсулом фон дер Лајен

Foto: Printscreen

Na zvaničnom kalendaru Evropske komisije za ponedeljak su najavljeni i sastanci predsednika Srbije sa šefom diplomatije EU, Žosepom Boreljom i komesarom za proširenje EU, Oliverom Varheijem.

Predviđeno je da se nakon zajedničkog ručka, Žozep Borelj i Aleksandar Vučić zajedno obrate medijima u Briselu.

Tokom jednodnevne radne posete sedištu EU, Aleksandar Vučić sastaće se i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom.

Predsednik Evropskog saveta, Šarl Mišel, za predsednika Srbije organizovaće i radnu večeru, saznaje Tanjug u Briselu.

Na agendi razgovora Aleksandra Vučića sa najvišim EU zvaničnicima biće ubrzanje na evropskom putu Srbije, rečeno je Tanjugu u Briselu.

Izvori Tanjuga iz Evropske službe za spoljne poslove kažu da će Vučić i Borelj razgovarati o nastvaku dijaloga Beograda i Prištine.

- Srbija je spremna i kooperativa u tom smislu. EU je takođe spremna za nastavk dijaloga. I dalje se čeka stav novog premijera Kosova- navode izvori Tanjuga u Briselu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Dubravka

23.04.2021. 16:44

Kada se ovaj čovjek odmara? Samo neko ko neizmjerno voli svoj narod može ovoliko raditi! Njegova energija je ljubav prema domovini i njenom narodu. Toliki silni sastanci i putovanja! Njegov radni dan traje 20 sati, a nikada ni dana odmora! Od srca mu želim mu dobro zdravlja!