PALMI I MARINIKI POZIV U POLICIJU: Tužilac naložio sakupljanje podataka o navodnom podvođenju žena u Jagodini

E. V. N.

23. 04. 2021. u 08:00

PO nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, a povodom tvrdnji potpredsednice SSP Marinike Tepić da je predsednik Skupštine opštine Jagodine i lider JS Dragan Marković Palma odgovoran za podvođenje žena i devojaka, policija u narednom periodu treba da ispita sve osobe pomenute u tom slučaju.

ПАЛМИ И МАРИНИКИ ПОЗИВ У ПОЛИЦИЈУ: Тужилац наложио сакупљање података о наводном подвођењу жена у Јагодини

Više javno tužilaštvo u Jagodini / Foto Z. Gligorijević

Osim sa Markovićem, policija treba da obavi razgovore sa svima koji su pomenuti u vezi sa spornim događanjima, kao i da pribavi, ako postoje, druge dokaze, pa da podnese izveštaj Višem tužilaštvu.

- Dat je nalog policiji da pristupi prikupljanju potrebnih obaveštenja vezanih za tvrdnje iznete na konferenciji za medije, budući da nije podneta krivična prijava, već je predmet formiran na osnovu navoda u medijima. Nemamo ni osumnjičenog, ni svedoke, već se obaveštenja prikupljaju na osnovu iznetih sumnji - izjavio je za "Novosti" Radoslav Vučković, viši javni tužilac u Jagodini.

On je dodao da je Tužilaštvo samo formiralo predmet na osnovu konferencije Tepićeve i inicijative "koju je pomenuti na toj konferenciji podneo u pisanoj formi Tužilaštvu".

- Lica sa kojima treba policija da razgovara su i sa adresama izvan teritorije Jagodine, tako da ne mogu da procenim kojom dinamikom će se to odvijati. Na osnovu izveštaja policije odlučićemo u kom pravcu će predmet ići dalje i da li ima mesta za pokretanje krivičnog postupka.

Tepićeva je pre nekoliko dana na konferenciji za novinare optužila Markovića za podvođenje devojaka i žena u Jagodini, a prikazano je i svedočenje navodno bivšeg zaposlenog u jednom hotelu, koji tvrdi da su se tu organizovale zabave.

Potpredsednica SSP u četvrtak je iznela iskaz još jednog svedoka, tvrdeći za N1 da je reč o "funkcioneru koji je tome svedočio godinama, od mandata 2008. do sada", sa, kako je rekla, brojih političko-privrednih putovanja u Paraliju, Beč, Rim, Pariz. Ona je rekla da su se ti događaji odvijali tokom proslava, a da su žene, koje je nazvala "animir damama", putovale sa delegacijom.

Tepićeva tvrdi da su neke od tih žena bile iz Jagodine, da je među njima bilo i onih koje formalno rade u javnim preduzećima, a sekretarice Markovića optužila je da su sve koordinisale. Kao jednog od učesnika označila je gradonačelnika Jagodine Ratka Stevanovića, a kao jedno od mesta navodnih okupljanja navela klub "Tigar" u kojem, kako tvrdi, postoji ljubičasta soba za takve namene.

Lider JS pozvao je "sve žrtve i svedoke da prijave ako znaju nešto o ovom ili sličnom slučaju":

- Neću da spavam dok u zatvor ne ode Marinika Tepić, Dragan Đilas ili ja. Ja nisam okrivljeni, sam sam otišao u Tužilaštvo i zatražio hitnu istragu. Pozivam ih sve da idemo na poligraf i Đilas i Marinika i skremblovani svedok i ja. Ko ne prođe poligraf neka ide u zatvor. Ja sam pravoslavac, napravio sam crkvu u Končarevu i ne postoji niko ko je bio žrtva ili na bilo koji način zlostavljan, primoran, kako pominje Tepićeva. U crkvu koju sam napravio se kunem.

Palma ističe da su Đilas i Tepićeva počeli da ga napadaju kada je lidera SSP pitao za 619 miliona evra, s ciljem da ga spreče da u parlamentu pita šta su i kako radili.

KRIVIČNA PRIJAVA OD 393 ŽENE

OSNOVNOM javnom tužilaštvu u Jagodini u četvrtak je predata krivična prijava koju su protiv Tepićeve podnele 393 žene zaposlene u javnom sektoru tog grada. U prijavi piše da postoji osnovana sumnja da je putem sredstava javnog informisanja izvršila krivično delo "izazivanje panike i nereda". Povod za prijavu, koju je predala pomoćnik gradonačelnika Jagodine Marija Jovanović u pratnji advokata Dragana Alempijevića, jesu navodi Tepićeve da žene u Jagodini dobijaju "telefone za druženje" pre nego što ih zaposle.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)