ĐILASOV "SVEDOK" JURIŠAO I NA RTS: Tužilac formira predmet posle optužbi o podvođenju u Jagodini, Dragan Marković poručuje da je sve laž

Z. G. - D. M.

20. 04. 2021. u 21:07

BIO sam u Višem tužilaštvu u Jagodini i tražim da se ispitaju svi navodi Marinike Tepić i "zaštićenog svedoka", koji se navodno plaši, a ulazi u RTS i silom razbija vrata sa Đilasom.

ЂИЛАСОВ СВЕДОК ЈУРИШАО И НА РТС: Тужилац формира предмет после оптужби о подвођењу у Јагодини, Драган Марковић поручује да је све лаж

FOTO:Z.Gligorijević

Oni treba da objasne ko su ta deca, ko su te devojke, koje su to žene koje su navodno bile na tim mestima koje oni pominju i da se tu desilo to što su oni naveli. Odgovorno tvrdim: sve je čista laž! Zbog ovoga neko mora u zatvor, ili Marinika Tepić ili ja. Neću stati dok se postupak ne završi.

Ovo je u utorak poručio lider Jedinstvene Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma, i dodao da je Više tužilaštvo zamolio da se ubrza proces, jer je javnost uznemirena.

Dan nakon što je potpredsednica SSP Marinika Tepić na konferenciji za novinare optužila Markovića da, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, podvodi žene i devojčice u Jagodini, viši javni tužilac Radoslav Vučković rekao je da će predmet o iznetim tvrdnjama biti formiran. On je dodao da će po njemu hitno postupati, kao i da će biti dat nalog policiji za prikupljanje svih potrebnih obaveštenja, nakon čega će biti odlučeno da li je eventualno izvršeno neko krivično delo.

O navodnim dešavanjima u Končarevu i "dovođenju devojčica od 15 do 18 godina iz Beograda", na video-snimku pričao je i, kako je predstavljen, bivši zaposleni u tamošnjem hotelu. Marković, međutim, tvrdi da je taj "svedok" zapravo Branislav Radosavljević iz Beograda, član SSP i blizak saradnik Tepićeve.

- Imam tri unuke i da im neko uradi to što navode da sam ja uradio, ja bih to završio po hitnom postupku. Ako je to tako, a nije, naravno, imaju li ta deca roditelje? Znači, oni ne smeju da se bore za svoju decu? Sve je čista laž i nameštaljka. Svi znaju da sam ja dobar domaćin i da takve stvari nikada u životu ne bih pomislio i osuđujem sve one koji se tako ogreše prema deci i maloletnim licima - naveo je Marković.

DAČIĆ: NE ZNAM ZA TAJNE ZABAVE

LIDER socijalista i predsednik Skupštine Ivica Dačić, koji je pomenut kao jedan od učesnika proslava zatvorenog tipa u Jagodini, na koje su, navodno, dovođene devojčice da "zabavljaju" goste, tvrdi da nikada nije prisustvovao takvim događajima, niti da ima bilo kakva saznanja o tome:

- Išao sam na otvaranje fabrika, Muzeja voštanih figura, koncerte, naše predizborne skupove... Nikakvi tajni sastanci i skupovi, niti imam takva saznanja. Nikad u tako nečemu ne bih učestvovao. Pod pratnjom policije sam od 2008. - kazao je Dačić.

On smatra da je ovo pokušaj da se "devalvira sve ono što je uradio u Jagodini, i da ga "uvaljaju u blato":

- Radosavljevića čekam ispred Tužilaštva i garantujem mu bezbednost. Ne znam zašto mu je lice na snimku skriveno, jer on nije neko ko se plaši. Taj "zaštićeni svedok" Đilasa i Marinike Tepić upao je nasilno u RTS sa motornom testerom.

Marković je pokazao i fotografije Radosavljevića, za koje tvrdi da dokazuju da je reč o - nameštaljci:

- Na slikama je čovek koji je sve lagao o meni, a u istom džemperu je na dva događaja. Nosio je taj džemper dok je sniman kako laže o meni, ali i na proslavi dve godine postojanja Đilasove partije. Na sledećoj slici je isti čovek prilikom nasilnog upada u RTS, a tu je i fotografija sa Vukom Jeremićem, pošto je prvo bio u njegovoj partiji, a onda je prešao kod Đilasa. Mislio je, pošto Đilas ima ogromne pare, da će mu dati neki novac. Što mu bre, Đilase, ne kupi dva džempera da ih promeni na tim događajima.

LAŽ O HOTELU I RESTORANU

LIDER JS imao je i posebnu poruku i za Đilasa:

- Ako je on to radio kada je bio gradonačelnik i misli da to svi rade, grdno se prevario. Pa pokazuju slike restorana "Tigar" u Jagodini i hotela "Alfa" u Končarevu i kažu da je to moj hotel. To niti je moj hotel, niti se u tim objektima bilo šta dešavalo što oni navode. Sve je čista i notorna laž i moraće sve to da dokazuju.

DELIO BROJ U KAMPANjI

POVODOM tvrdnji Marinike Tepić da žene koje rade u javnom sektoru u Jagodini od Markovića dobiju telefon kako bi se javljale za druženje i one koje se "dobro druže", dobiju posao, lider JS je rekao da će većina zaposlenih dama u lokalnoj samoupravi tužiti funkcionerku SSP:

- Moj broj telefona ima ogroman broj građana, jer sam u kampanji davao svoj, kao i brojeve telefona direktora Direkcije i JP "Standard" - naveo je Marković, i dodao da prilikom zapošljavanja svako uradi test i da sve zavisi od rezultata.

NEOPHODAN JE EPILOG

PREDSEDNIK DSS Miloš Jovanović rekao je u utorak da slučaj optužbi za podvođenje maloletnica ne sme da ostane bez jasnog epiloga i zakonskog sankcionisanja odgovornih, jer je jasno da se radi ili o teškim krivičnim delima ili o lažnom prijavljivanju. Na opsežnu i ozbiljnu istragu poziva i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), ali traži i ostavke Markovića i Ivice Dačića do okončanja istrage kako bi se izbegao pritisak na tužilaštvo. Markovićevu ostavku zatražile si i NVO ASTRA i Mreža "Žene".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti