LUTOVČEVI SAD IGRAJU ZA ĐILASA: Visoki funkcioneri Demokratske stranke preleću u Stranku slobode i pravde

D. M.

19. 04. 2021. u 10:48

NEKADAŠNjI visoki funkcioner Demokratske stranke Vojislav Vasić od prošle nedelje je u novom stranačkom dresu - Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa. On je, naime, prošlog utorka izabran za zamenika predsednika odbora SSP koji je konstituisan u Paraćinu.

ЛУТОВЧЕВИ САД ИГРАЈУ ЗА ЂИЛАСА: Високи функционери Демократске странке прелећу у Странку слободе и правде

Vojislav Vasić, treći sleva, na odboru SSP u Paraćinu

Sa njim je u novu stranku prešao još jedan bivši funkcioner DS, Saša Vlajić, što je samo podgrejalo optužbe da se DS, vođen Zoranom Lutovcem, u potpunosti "utapa" u Đilasovu SSP.

Vasić je u DS bio zamenik predsednika Izvršnog odbora, a njegove sada već bivše stranačke kolege iz tabora demokrata tvrde da je on na sednicama ovog tela bio najglasniji kada se raspravljalo o isključenjima iz stranke.

Za mnoge demokrate koji su kritički nastrojeni načinom na koji aktuelni šef vodi stranku, izbor Vasića za funkcionera SSP je samo "logičan nastavak dogovora Lutovca i Đilasa", a na koji su, kako kažu, mesecima upozoravali javnost i simpatizere DS.

- Vasić je aktivno učestvovao i na poslednjim izborima u Paraćinu, gde je kandidat bio takođe bivši funkcioner DS Saša Paunović. Ali to mu nije smetalo da kao zamenik predsednika IO izbacuje članove stranke koji nisu prekršili nijednu odluku Glavnog odbora, a zapravo su predstavljali opasnost da se taj plan utapanja DS u SSP sprovede - kaže naš izvor, i dodaje da je "prelazak Vasića u SSP samo prvi korak do konačnog cilja, a to je da DS nestane, a da svi oni koji u tome učestvuju budu lepo nagrađeni od strane imućnih opozicionih političara".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna