LUTOVČEVI SAD IGRAJU ZA ĐILASA: Visoki funkcioneri Demokratske stranke preleću u Stranku slobode i pravde

D. M.

19. 04. 2021. u 10:48

NEKADAŠNJI visoki funkcioner Demokratske stranke Vojislav Vasić od prošle nedelje je u novom stranačkom dresu - Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa. On je, naime, prošlog utorka izabran za zamenika predsednika odbora SSP koji je konstituisan u Paraćinu.

ЛУТОВЧЕВИ САД ИГРАЈУ ЗА ЂИЛАСА: Високи функционери Демократске странке прелећу у Странку слободе и правде

Vojislav Vasić, treći sleva, na odboru SSP u Paraćinu

Sa njim je u novu stranku prešao još jedan bivši funkcioner DS, Saša Vlajić, što je samo podgrejalo optužbe da se DS, vođen Zoranom Lutovcem, u potpunosti "utapa" u Đilasovu SSP.

Vasić je u DS bio zamenik predsednika Izvršnog odbora, a njegove sada već bivše stranačke kolege iz tabora demokrata tvrde da je on na sednicama ovog tela bio najglasniji kada se raspravljalo o isključenjima iz stranke.

Za mnoge demokrate koji su kritički nastrojeni načinom na koji aktuelni šef vodi stranku, izbor Vasića za funkcionera SSP je samo "logičan nastavak dogovora Lutovca i Đilasa", a na koji su, kako kažu, mesecima upozoravali javnost i simpatizere DS.

- Vasić je aktivno učestvovao i na poslednjim izborima u Paraćinu, gde je kandidat bio takođe bivši funkcioner DS Saša Paunović. Ali to mu nije smetalo da kao zamenik predsednika IO izbacuje članove stranke koji nisu prekršili nijednu odluku Glavnog odbora, a zapravo su predstavljali opasnost da se taj plan utapanja DS u SSP sprovede - kaže naš izvor, i dodaje da je "prelazak Vasića u SSP samo prvi korak do konačnog cilja, a to je da DS nestane, a da svi oni koji u tome učestvuju budu lepo nagrađeni od strane imućnih opozicionih političara".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vlajko

19.04.2021. 10:57

Lutovac ne sme da sazove skupštinu jer će ga smeniti. Isključuje iz stranke sve koji su protiv njega ne bi li na glasanju do kog mora jednom doći ipak preživeo. Masakrirao je DS i svi znaju da ga finansira Đilas jer mu treba sutra infrastruktura i ovako devastirane DS da bi mogao da funkcioniše. Razbucao je do kraja najozbiljniju opozicionu stranku.