SELAKOVIĆ ODGOVORIO GERVALI: Šef srpske diplomatije razbio veliku albansku laž o ratu na Kosovu i Metohiji

Novosti online

13. 04. 2021. u 19:48

ŠEF srpske diplomatije Nikola Selaković odgovorio je na sednici Saveta bezbednosti UN na optužbe predstavnika Prištine Donike Gervale.

СЕЛАКОВИЋ ОДГОВОРИО ГЕРВАЛИ: Шеф српске дипломатије разбио велику албанску лаж о рату на Косову и Метохији

Foto: Printskrin

- Mnogo sam naučio danas od mnogih govornike i neću reagovati na sve što sam čuo, ali dozvolite mi da reagujem na ponovljene lažne tvrdnje predstavnika Prištine o broju žrtava seksualnog nasilja tokom konflikta na Kosovu i Metohiji, tj. tvrdnje da je 20.000 Albanki silovano. Pokušaji privremenih institucija na Kosovu i Metohiji su očigledni u njihovom pokušaju da stvore narativ o masovnom silovanju Albanki i da iskoriste propagandne metode i laži u tu svrhu. Jasno je da bilo žrtava na svim stranama konflikta, kao i to da naša strana ima dokaze o brojnim srpskim žrtvama - rekao je Selaković. 

On je ukazao na podatke UNMIK-a da je samo 1414 prijava o seksualnom nasilju bilo, 912 prihvaćeno, dok albanska strana govori da je "20.000 Albanki silovano". 

Na optužbe o "navodnom genocidu nad Albancima", on kaže da Priština nastavlja sa propagandom mržnje, i otvorenog neprijateljstva protiv srpskog naroda i da je cilj takvih stavova da se sakrije odgovornost za albanske zločine.

- Najveće žrtve konflikta na Kosovu i Metohiji su nedužni civili, ubijeni i proterani, bez obzira na to da li su Srbi, Albanci ili neke druge nacionalnosti - rekao je Selaković. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ODUŠEVLJENA: Venus poslala poruku Noletovim klincima (FOTO)