REAKCIJA NA SRAMNE IZJAVE O BOMBARDOVANJU: Pokret za odbranu Kosova i Metohije traži odlazak nemačkog ambasadora Šiba

Lj.B.

08. 04. 2021. u 15:33

Pokret za odbranu Kosova i Metohije zahteva od Vlade Srbije da nemačkom ministarstvu spoljnih poslova uput zahtev za opoziv nemačkog amabasadora u Srbiji Timasa Šiba zbog njegovih izjava da je bombardovanje Srbije 1999. godine bilo opravdano.

РЕАКЦИЈА НА СРАМНЕ ИЗЈАВЕ О БОМБАРДОВАЊУ: Покрет за одбрану Косова и Метохије тражи одлазак немачког амбасадора Шиба

Foto: RTV Printskrin

- Dvadeset dve godine posle zločinačke agresije NATO alijanse, Tomas Šib, ambasador Nemačke, zemlje koja je osnovala zlikovačku «OVK», zemlje koja je samo u 20. veku tri puta razarala Beograd, Srbiju i Jugoslaviju, vršeći nad srpskim civilima genocidne zločine, pa još u danima našeg bolnog prisećanja na ubijene građane, uništeno spomeničko nasleđe i knjižno blago u šestoaprilskom bombardovanju srpske prestonice, izjavljuje da je rat protiv SR Jugoslavije iz 1999. bio opravdan -  navodi ovaj pokret u saopštenju.

- Štaviše, učitavajući učestalu nemačku praksu zločina protiv mira sa elementima genocidnosti, poričući istorijske činjenice o genocidu nad Srbima 1999, on je izjavio da je agresija protiv SR Jugoslavije sprečila genocid, misleći na kosmetske Albance kao žrtvu. Zbog nevino ubijenih, stradalih i proteranih, zbog pravde, dostojanstva i istine, od Vlade zahtevamo da uputi zahtev za opoziv ambasadora Šiba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri