MINISTAR VULIN REAGOVAO NA SRAMNE IZJAVE NEMAČKOG AMBASADORA: Bombardovanje Srbije 1941. i 1999. je zločin

Novosti online

08. 04. 2021. u 10:34

AMBASADOR Nemačke u Beogradu Tomas Šib izjavio je da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine kontroverzno pitanje, ali da je reakcija bila potrebna jer je trebalo sprečiti navodnu humanitarnu katastrofu i "genocid" na KiM. Ministar Vulin prokomentarisao je ovu izjavu ambasadora Nemačke.

МИНИСТАР ВУЛИН РЕАГОВАО НА СРАМНЕ ИЗЈАВЕ НЕМАЧКОГ АМБАСАДОРА: Бомбардовање Србије 1941. и 1999. је злочин

Foto: P. Mitić

-Šestog aprila, na dan kada je Nemačka u Drugom svetskom ratu ubila desetine hiljada Beograđana, ambasador Nemačke bi morao da obilazi groblja pobijenih i polaže vence. Umesto toga, gospodin Šib je pravdao aprilsko bombardovanje Srbije 1999. godine. Takva bahatost priliči nemačkom okupacionom komandantu Srbije, ali nikako ambasadoru Nemačke u Srbiji- izjavio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarišući izjavu nemačkog ambasadora u Srbiji da je bombardovanje Jugoslavije 1999. bilo potrebno. 

- Bombardovanje Srbije 1941. je zločin, bombardovanje Srbije 1999. je zločin. Komadanje Srbije 1941. je zločin, komadanje Srbije 1999. je zločin. Jugoslavija je 1941. napadnuta zbog odbijanja da se drži ugovora sa Trojnim paktom i zbog diskriminacije nemačke manjine, 1999. SR Jugoslavija je napadnuta zbog odbijanja da potpiše svoj nestanak u Rambujeu i zbog odnosa prema šiptarskoj manjini. 

Zbog izazivanja dva svetska rata i straha sveta da bi ujedinjena Nemačka mogla da ponovi zločine, Ustav Nemačke zabranjuje angažovanje vojske Nemačke van njenih granica. Bombardovanje Jugoslavije je pokazalo da je strah opravdan- poručio je ministar i predsednik PS-a Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri